Skatteskandale bliver undersøgt af advokatfirma

SVINDEL: Skatteministeren har valgt advokatfirmaet Bech-Bruun til at undersøge skandalen om udbytteskat, hvor Skat formentlig er blevet snydt for 12,3 milliarder kroner.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Cecilie Gormsen

En advokatundersøgelse af den meget omtalte udbyttesag sættes nu i gang.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har udpeget advokatfirmaet Bech-Bruun til at stå for den uvildige undersøgelse og finde hoved og hale i sagen, hvor statskassen formentlig er blevet flået for 12,3 milliarder kroner.

Advokatundersøgelsen forventes færdiggjort i år, fortæller skatteministeren.

”Jeg har som skatteminister et ønske om, at vi får undersøgt den her forfærdelige sag til bunds,” siger Karsten Lauritzen.

Læs også: Skat får hård kritik for utilstrækkelig og mangelfuld kontrol

Et bredt flertal i Folketinget besluttede i december den uvildige undersøgelse af skatteskandalen, hvor Skat formentlig har udbetalt 12,3 milliarder kroner til udenlandske svindlere.

Fejl skal kortlægges
Undersøgelsen skal blandt andet belyse, hvordan SKAT tilrettelagde og udførte udbetaling og kontrol af udbytterefusion, ligesom det skal undersøges, om det har haft betydning for, at det lykkedes at gennemføre svindlen.

Derudover skal undersøgelsen vurdere, om og i hvilket omfang der er sket fejl og forsømmelser i SKAT og Skatteministeriet.

”Det har været vigtigt for mig, at vi hurtigt fik udpeget et uvildigt advokatfirma til at undersøge, om der har fundet fejl og forsømmelser sted, som har medvirket til, at skruppelløse kriminelle har kunnet svindle statskassen for milliarder,” siger Karsten Lauritzen og fortsætter:

”Jeg ser frem til, at vi – og alle danskere – forhåbentlig får nogle svar på, hvordan det kunne gå så galt, så vi i fremtiden kan sikre, at det aldrig sker igen.”

Læs også: Overblik: Her er Skats redningsplan

Skatteministeriets valg af Bech-Bruun som uvildig undersøger er sket ud fra en samlet vurdering af pris og kvalitet. Også Justitsministeriet har læst alle de otte afgivne bud og er enige i valget af Bech-Bruun.

Det bliver advokat Lars Lindencrone Petersen, som skal være undersøgelsesleder, og han har tidligere erfaring med advokatundersøgelser, ligesom han har været formand for en undersøgelseskommission, der undersøgte den såkaldte TDC-sag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Lauritzen

Direktør, DI Transport, fhv. skatteminister (V)
ba.scient.adm. (Aalborg Uni. 2014)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024