Skibby efter DF-exit: "Kunne jeg vælge mine ordførerskaber et andet sted, så skulle det være nøjagtigt de samme"

Det er uvist, om Hans Kristian Skibby genopstiller til næste folketingsvalg efter sin udmeldelse af Dansk Folkeparti. Han er åben for et muligt Støjberg-projekt og vil gerne være erhvervsordfører igen, men har endnu ikke lagt sig fast på, hvad den politiske fremtid bringer. 

Hans Kristian Skibby er fortid i Dansk Folkeparti, men ved endnu ikke om han genopstiller til næste folketingsvalg. Arkivfoto.
Hans Kristian Skibby er fortid i Dansk Folkeparti, men ved endnu ikke om han genopstiller til næste folketingsvalg. Arkivfoto.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Hans Kristian Skibby har tirsdag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

Men den nu tidligere erhvervsordfører slår fast, at han gerne vil være erhvervsordfører igen, hvis han kan finde et nyt politisk projekt.

"Kunne jeg vælge mine ordførerskaber et andet sted, så skulle det være nøjagtigt de samme ordførerskaber som i dag," siger Hans Kristian Skibby.

Udover posten som erhvervsordfører var Hans Kristian Skibby også transportordfører i Dansk Folkeparti.

"Jeg har været meget glad for at være erhvervsordfører, og jeg er den, der har siddet længst tid som erhvervsordfører, og jeg er også rigtigt glad for at være transportordfører. Så i en tænkt situation, hvor skulle jeg kunne bruge de kompetencer politisk, vil jeg frygteligt gerne have lov til det. Men det ved jeg ikke noget om i dag. Det vil fremtiden vise," siger han. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Hans Kristians Skibby farvel til Dansk Folkeparti kommer efter, at fire mangeårige parlamentarikere forlod partiet søndag aften

Der er tale om sundhedsordfører Liselott Blixt, beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted, fødevareordfører Lise Bech og social- og ældreordfører Karina Adsbøl.

I afskedssaluten langede de ud efter ledelsesstilen hos partiets nye formand, Morten Messerschmidt. 

0:000:00