Om  
Kristian Thulesen Dahl

Kristian Thulesen Dahl forlader dansk politik og bliver direktør i stor erhvervshavn

Kristian Thulesen Dahl bliver ny administrerende direktør i Port of Aalborg. Dermed forlader han dansk politik to dage efter sit DF-exit og spekulationer om en fremtid i Inger Støjbergs nye parti.

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Kristian Thulesen Dahl forlader dansk politik. Han skal i stedet være administrerende direktør i Port of Aalborg.

Det oplyser erhvervshavnen i en pressemeddelelse.

Dermed siger en de mest markante profiler i dansk politik gennem de seneste 30 år farvel til Christiansborg og goddag til en erhvervskarriere.

"Mit ønske om at forlade dansk politik er vokset de senere år. Jeg har prøvet rigtig meget i politik og nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet," siger Kristian Thulesen Dahl ifølge pressemeddelelsen.

Det er kun to dage siden, at Thulesen Dahl meldte sig ud af Dansk Folkeparti, som han i 1995 var med til at stifte, og som han var formand for i et årti fra 2012 til 2022. 

Læs også

Fravælger politisk karriere for Støjbergs parti

Efter Thulesen Dahls DF-exit er der blevet spekuleret kraftigt i, at han ville melde sig ind i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Adspurgt udtalte Thulesen Dahl selv til TV 2:

"Hvordan min fremtid i forhold til Danmarksdemokraterne eller andre skal udvikle sig er noget, jeg vil tænke rigtig godt over."

Samtidig gav Inger Støjberg udtryk for, at Thulesen Dahl "selvfølgelig" var velkommen i Danmarksdemokraterne, hvis han havde "lyst til at være en del af projektet".

Men den tidligere DF-formand har altså valgt at forfølge en erhvervskarriere frem for at indgå et nyt politisk makkerskab med Støjberg. 

Læs også

Fra Christiansborg til Aalborg

I Port of Aalborg er det et enigt ansættelsesudvalg, der har peget på Kristian Thulesen Dahl som den rette mand til at lede erhvervshavnen, der er Danmarks fjerde største af sin slags.

"De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg," udtaler havnens bestyrelsesformand, Lasse Frimand Jensen.

Thulesen Dahl overtager stillingen fra Port of Aalborgs mangeårige direktør, Claus Holstein, der tidligere på året meddelte, at han ønskede at trække sig inden 2023.

"Direktørstillingen hos Port of Aalborg er en ønskestilling for mig, da jeg her sammen med dygtige og kompetente medarbejdere kan arbejde med at skabe vækst og nye arbejdspladser. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed," forklarer den tidligere DF-formand i pressemeddelelsen.

Kristian Thulesen Dahl tager hul på sin erhvervskarriere og rollen som administrerende direktør 1. august 2022.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

0:000:00