Runder 20.182 vælgererklæringer: Støjbergs parti kan stille op til næste folketingsvalg

Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, er nu opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg. Det sker, kun otte dage efter at partiet blev stiftet.

Inger Støjberg mangler nu kun formelt at søge Indenrigs- og Boligministeriet om at få Danmarksdemokraterne opstillingsberettiget under et partibogstav.
Inger Støjberg mangler nu kun formelt at søge Indenrigs- og Boligministeriet om at få Danmarksdemokraterne opstillingsberettiget under et partibogstav.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Danmarksdemokraterne vil efter al sandsynlighed være at finde på stemmesedlen, når der næste gang er folketingsvalg.

I hvert fald har Inger Støjbergs nye parti nu rundet de 20.182 bekræftede vælgererklæringer, som er kravet for at et parti kan blive opstillingsberettiget. Det fremgår af vaelgererklaering.dk.

Det er bare otte dage siden, at Danmarksdemokraterne blev stiftet, og blot en dag senere havde mere end 40.000 danskere sendt en vælgererklæring i retning af det nye parti.

For at tælle skal en vælgererklæring dog bekræftes af den enkelte borger syv døgn efter, at den i første omgang blev afgivet. Og det har mere end 20.182 danskere altså nu gjort for Danmarksdemokraterne. I skrivende stund har det nye parti faktisk 21.549 bekræftede vælgererklæringer.

Det sidste skridt, før Danmarksdemokraterne officielt kommer på stemmesedlen til det kommende folketingsvalg, er nu, at Inger Støjberg søger Indenrigs- og Boligministeriet om, at få partiet opstillingsberettiget. Det skal ske under et partibogstav.

Offentligt DF-flirteri

Det er ikke kun blandt vælgerne, at Danmarksdemokraterne har fået en god start. Også på Christiansborg har der været stor opmærksomhed omkring det nye parti i klassen. Særligt blandt de 11 folketingsmedlemmer, der har forladt Dansk Folkeparti siden Morten Messerschmidt blev formand.

Læs også

Både Peter Skaarup, Hans Kristian Skibby, Bent Bøgsted og Jens Henrik Thulesen Dahl har således allerede meldt ud, at de slutter sig til Inger Støjbergs nye parti.

Og flere af de resterende DF-afhoppere har flirtet med tanken om at melde sig ind i Danmarksdemokraterne eller støttet partiet

Onsdag meldte tidligere formand Kristian Thulesen Dahl sig ud af DF og sendte en vælgererklæring i retning af Støjbergs parti.

Inger Støjberg udtalte i den forbindelse ifølge TV2 til Ritzau, at Thulesen Dahl "selvfølgelig" er velkommen i Danmarksdemokraterne, hvis han har "lyst til at være en del af projektet".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partiformand (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024