Socialdemokraternes Maja Panduro genopstiller ikke

SLUT: Socialdemokraternes tidligere politiske ordfører, Maja Panduro, genopstiller ikke til næste valg.

Foto: Sara Gangsted/Scanpix

Socialdemokraternes Maja Panduro takker af som folketingspolitiker, når der næste gang bliver udskrevet valg. Hun har nemlig valgt ikke at genopstille, oplyser hun på Facebook.

”Valgrygterne tager til, og selvom det stadig virker vildt at det skulle komme dertil, synes jeg at rene linier er bedst,” skriver Maja Panduro torsdag aften på Facebook og fortsætter:

”Jeg ønsker ikke at sætte min kreds og alle de frivillige i den situation at skulle stå midt i en pludselig valgkamp uden kandidat eller med en kandidat der er ukampdygtiggjort. Derfor har jeg i dag meddelt min kreds, at jeg ikke agter at søge genvalg.”

Maja Panduro blev i marts sygemeldt med depression og angst, og har været det siden da. Hun fortalte dengang, at hun ikke havde lyttet til kroppens signaler i alt for lang tid.

Maja Panduro fortæller, at hendes beslutning om ikke at genopstille ikke er en kapitulation til stressen, men en beslutning om fremover at forsøge at vælge sine kampe, frem for at lade dem vælge hende. Derudover er det også et ønske om at stille Socialdemokraterne bedre i en eventuel valgkamp.

”Hvis valget ikke kommer nu, er det stadig mit inderlige håb at kunne vende tilbage til Folketinget og gøre den periode færdig, som jeg er blevet betroet så mange menneskers stemmer og tillid til. Det ville for mig være en stor personlig sejr at kunne vende tilbage,” skriver hun.

Maja Panduro var i den sidste periode under SR-regeringen politisk ordfører for Socialdemokraterne, og efter valget sidste år blev hun partiets miljøordfører. Hun har siddet i Folketinget siden 2009 – først som suppleant for så at blive valgt ind ved valget i 2011.

Maja Panduro fortæller, at hun ikke er færdig med at kæmpe for et mere retfærdigt Danmark, selvom hun efter næste valg forlader Folketinget.

”Efter næste folketingsvalg - hvornår det end måtte komme - vil det bare være fra et andet sted end Christiansborg jeg kæmper. Hvorfra ved jeg ikke endnu. Lige nu bruger jeg kræfterne på at blive rask igen,” skriver hun på Facebook.

Læs hele Maja Panduros facebookopdatering herunder:

Omtalte personer

Maja Panduro Kyk

Kommunikationschef, Det Centrale Handicapråd og Frivilligrådet, fhv. MF (S)
ba.scient.pol. (Aarhus Uni. 2007), tillægsuddannelse i faglig formidling (DJH 2008)

    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion