Socialdemokratiet er klar til EP-valgkamp: Her er partiets kandidathold

S-KONGRES: Rækkefølgen på Socialdemokratiets kandidatliste til europaparlamentsvalget er blevet vedtaget. Se hele listen her.

AALBORG: Socialdemokratiet er klar til at tage hul på valgkampen til det kommende europaparlamentsvalg.

Partiet har nemlig søndag vedtaget sin opstillingsliste i forbindelse med partiets kongres. 

Øverst på stemmesedlen kommer det nuværende medlem af parlamentet Jeppe Kofod, der er blevet genvalgt som partiets spidskandidat.

Nummer to på listen er også et velkendt EU-ansigt og nuværende medlem af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose.

Det er imidlertid kun de to af partiets nuværende MEP'er, der kæmper for at genvinde deres mandater. Den tredje og sidste parlamentariker, Ole Christensen, genopstiller ikke.

Både Jeppe Kofod, der fik næstflest personlige stemmer ved valget i 2014, og Christel Schaldemose, der fik syvendeflest, må forventes at kunne opnå genvalg ved valget.

Men da Socialdemokratiet historisk set står til at få mere end to mandater, vil et eller flere af listens øvrige syv nye navne muligvis få en af Danmarks 14 pladser i Europa-Parlamentet. 

Den tredje på listen, efter de to EU-profiler, er 33-årige Niels Fuglsang, der har en fortid som kampagneleder og rådgiver for partiet i Europa-Parlamentet. Se hele listen her:

  1. Jeppe Kofod – spidskandidat
  2. Christel Schaldemose
  3. Niels Fuglsang
  4. Marianne Vind 
  5. Morten Klessen
  6. Jakob Thiemann 
  7. Mette Poulsen
  8. Lasse Holm Grønning
  9. Anders Baun Sørensen

Forrige artikel Nyrup: Jeg er glad for, at partiet har flyttet sig Nyrup: Jeg er glad for, at partiet har flyttet sig Næste artikel Det sker i EU: Blyantspenge, FN-uge og Mays skæbnetime Det sker i EU: Blyantspenge, FN-uge og Mays skæbnetime