Socialdemokratisk veteran stopper

FARVEL: Socialdemokratiets veteran Karen Klint stiller ikke op ved næste valg. Den nuværende kirkeordfører har siddet i Folketinget i 20 år.

Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Mikkel Bødker Olesen

Socialdemokraten Karen Klint genopstiller ikke til det næste folketingsvalg.

Dermed mister Socialdemokratiet en af partiets mest erfarne kræfter i folketingsgruppen, som den 70-årige socialdemokrat har været en fast bestanddel af i de seneste 20 år. 

Hun er i øjeblikket partiets kirkeordfører og er derudover formand for Kirkeudvalget og formand for Udvalget vedrørende Det Etiske Råd, og hun fortsætter arbejdet frem til næste valg.

”Jeg agter at passe på mandatet til sidste arbejdsdag. Der er nogle opgaver, jeg helst skal have fulgt godt i hus, og et par nye, der skal søsættes,” skriver hun i en pressemeddelelse. 

Karen Klints lidt pludselige udmelding skyldes, at hun vil give sin kreds i Vejle de bedste muligheder for at finde en afløser forud for Vejle Sydkredsens generalforsamling i midten af april. Udover Karen Klint må Socialdemokratiet også sige farvel til Mogens Lykketoft, Kirsten Brosbøl og Maja Panduro, der heller ikke genopstiller ved næste valg.

Socialdemokraten bag kulisserne
Det er givetvis ikke alle, der kender Karen Klint på trods af hendes lange parlamentariske karriere. I 2016 lavede Altinget et portræt af Karen Klint, og her sagde hun: 

"Jeg har ikke behov for at være synlig i det politiske arbejde. Mit indtryk er, at folk herinde respekterer mig for at være velforberedt og altid passe mit arbejde".

Læs også

Karen Klint gjorde sin debut i landspolitik, da hun i 1998 blev valgt til Folketinget. Før det havde hun været aktiv i først Børkop Byråd og senere Vejle Byråd, hvor hun dog stoppede, da hun blev valgt til Folketinget.

Hun er oprindeligt uddannet socialpædagog, og før hun satte sine fødder i Folketinget, arbejdede hun blandt andet som pædagogisk konsulent i Vejle Amts forvaltning, og senere blev hun konstitueret centerleder for Socialpsykiatrisk Center i Vejle Amt. 

"Jeg er jo en af de få politikere, der er tilbage fra den gamle skole. Min base er bygget på 30 års arbejde i den offentlige sektor. Jeg var været aktiv som tillidsmand. Og så har jeg siddet en del år i kommunalbestyrelsen," sagde Karen Klint i til Altinget i 2016.

Psykiatrien og folkekirken
Som nyvalgt folketingsmedlem fyldte psykiatrien en stor del af hendes opmærksomhed, men sidenhen er arbejdet med kirken og etiske spørgsmål endt med fylde størstedelen af hendes politiske hverdag. Da Altinget i 2016 spurgte til hendes kendisfaktor, svarede hun, at man sagtens kan gøre en stor politisk indsats uden at være kendt.

"Jeg havde tre sager med i regeringsgrundlaget i 2011. Psykiatri, homoægteskaber og en ny folkekirkestruktur. Jeg var en af de centrale kræfter i udarbejdelsen af den flere tusinde sider lange psykiatrirapport, som førte til, at der blev afsat flere midler til psykiatrien," sagde hun til Altinget.

Sideløbende med hendes parlamentariske karriere har hun været medlem af bestyrelsen ved Ringgården, alkoholbehandlingshjem drevet af KFUM's Sociale Arbejde og været medlem af Bredballe Sogns menighedsråd.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Johanne Klint

Fhv. MF (S), formand for Foreningen Kvisten, ambassadør, DSUK, i bestyrelsen for Landsforeningen for Menighedsråd
socialpædagog (1970), merkonom i personaleledelse (Handelsskolen i Vejle)

0:000:00