Søren Brostrøm indstillet til toppost i WHO

TOPPOST: Regeringen har valgt at indstille Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, som kandidat til WHO’s globale bestyrelse. 

Foruden Danmark opstiller blandt andre Slovakiet, Schweiz og Hviderusland til pladserne i WHO's globale bestyrelse.
Foruden Danmark opstiller blandt andre Slovakiet, Schweiz og Hviderusland til pladserne i WHO's globale bestyrelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, bliver Danmarks bud på en kandidat, når Danmark stiller op til en post i den globale bestyrelse for Verdenssundhedsorganisationen (WHO). 

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse mandag. 

"At repræsentere Danmark internationalt og i WHO er altid noget særligt.  De seneste tre år har jeg repræsenteret Danmark i WHO's regionale bestyrelse for Europa, det seneste år som formand, hvilket har været en god mulighed for at markere os med danske mærkesager," udtaler Søren Brostrøm og fortsætter:

"Jeg håber, at vi får muligheden for, at videreføre dette arbejde i den globale bestyrelse."

Tirsdag og onsdag afvikler WHO's Europa-region et virtuelt møde, hvor regionalkomitéen, der er regionens øverste beslutningsorgan, nominerer kandidater til organisationens bestyrelser. 

Kamp om pladserne
Regionalkomitéen skal i alt nominere fire lande til den globale bestyrelse, og bliver Danmark valgt, vil man have plads i bestyrelsen fra maj næste år og de følgende tre år.

Foruden Danmark opstiller Slovakiet, Slovenien, Frankrig, Schweiz, Bulgarien og Hviderusland til pladserne. 

53 lande deltager på det virtuelle møde, som åbnes af sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) fra FN-byen i København.

Her skal de blandt andet diskutere og vedtage Europa-regionens kommende femårige-arbejdsprogram.

Kommer landene ikke til enighed om fordelingen af bestyrelsesposter, vil valghandlingen blive afviklet ved brevafstemning. I så fald vil resultatet først foreligge senere på efteråret. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Brostrøm

Seniorrådgiver, WHO's generaldirektør
cand.med. (Københavns Uni. 1995), speciallæge i gynækologi/obsetrik, ph.d. (Københavns Uni. 2003), MPA (CBS 2011)

0:000:00