Søren Gade advarer politikere og ansatte i Folketinget mod at bruge TikTok

Politikere og andre ansatte i Folketinget har tirsdag fået en klar opfordring til at slette TikTok.

Foto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Folketingsmedlemmer og andre ansatte på Christiansborg frabedes at anvende det sociale medie TikTok. Det fremgår af en pressemeddelelse på Folketingets hjemmeside.

Meldingen kommer, efter at Center for Cybersikkerhed (CFCS) torsdag anbefalede ansatte i staten at slette appen på tjenstlige enheder som mobiltelefoner, computere og tablets.

Det skyldes, at TikTok, der er ejet af det kinesiske selskab Bytedance, mistænkes for at videregive oplysninger til styret i Beijing.

Folketingets formand, Søren Gade (V), mener, at det er vigtigt at tage sikkerhedsmyndighedernes vurderinger seriøst. Derfor bør man følge retningslinjerne, forklarer han. 

Læs også

”Når der nu ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok, så indretter vi os efter det. Vi følger hermed den linje, som centret anlægger over for statslige institutioner,” udtaler Søren Gade.

Sikkerhedsmyndighedernes opfordring til at slette TikTok har desuden fået flere af Folketingets partier til at komme med samme meddelelse allerede i sidste uge.

To aktive brugere af mediet, Alex Vanopslagh (LA) og Rosa Lund (EL), har været nogle af de første til at slette deres TikTok-profiler. De er begge kendte for at have en god krog i deres unge vælgere på platformen.

Senere har digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) fulgt trop.

Samme dag, som CFSC frarådede anvendelsen af TikTok i forbindelse med udarbejdelsen af en håndbog i sikkerhed for mobile enheder i samarbejde med PET og Statens IT, meddelte EU-Kommissionen og EU-Ministerrådet, at ansatte forbydes at bruge TikTok på arbejdstelefoner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024