Søren Gade i spidsen for landbruget

JOBSKIFTE: Venstre-politikeren Søren Gade er blevet udnævnt til ny administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer. Han overtager efter Carl Aage Dahl, der stopper med øjeblikkelig virkning.
Søren Gade (V) er blevet udnævnt til ny formand for Landbrug & Fødevarer.
Søren Gade (V) er blevet udnævnt til ny formand for Landbrug & Fødevarer.Foto: Christian Alsing
Per Bang Thomsen

Den forhenværende forsvarsminister Søren Gade (V) skal stå i spidsen for Landbrug & Fødevarer. Det oplyser interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig rigtig meget til mit nye job og går til opgaven med ydmyghed - og så skal jeg lige i arbejdstøjet og lære det hele at kende, inden jeg udtaler mig mere konkret om det," udtaler Søren Gade, som har første arbejdsdag 9. maj.

Læs pressemeddelelsen her (eksternt link)

Brug for synlighed
Søren Gade overtager posten som administrerende direktør efter Carl Aage Dahl, der har været organisationens ansigt udadtil siden 2009. Han var en af hovedarkitekterne bag oprettelsen af Landbrug & Fødevarer, som var en fusion af blandt andet Landbrugsraadet, Danske Slagterier og Dansk Landbrug.

Vi har valgt Søren Gade, fordi, vi mener, han har de rette kvalifikationer til at føre vores organisation videre mod målet om at få de bedste rammevilkår for vores erhverv.

Niels Jørgen Pedersen
Formand for Landbrug & Fødevarer

Han er dog løbende blevet kritiseret for at være for usynlig i den daglige mediedebat, og det har længe været et problem for organisationen. Ifølge pressemeddelelsen er der derfor brug for et "fornyet fokus på gennemslagskraft og synlig ledelse", hvis landbruget skal overleve den nuværende krise, og derfor har Landbrug & Fødevarer nu udpeget Søren Gade, som var en af de mest populære - og kontroversielle - ministre i VK-regeringen.

"Vi har valgt Søren Gade, fordi, vi mener, han har de rette kvalifikationer til at føre vores organisation videre mod målet om at få de bedste rammevilkår for vores erhverv, så vi kan vedblive med at producere verdens bedste fødevarer og fortsat bidrage til udviklingen og sikringen af dansk økonomi og danske arbejdspladser," udtaler formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen.

Gade uden erfaring
Søren Gade har ingen direkte erfaring med landbrugserhvervet. Han er uddannet cand.oceon fra Aarhus Universitet og har ellers primært gjort karriere i hæren og på Christiansborg.

Men ifølge Landbrug & Fødevarer har Søren Gade et indgående kendskab til de politiske processer samt et vidtforgrenet netværk i både erhvervslivet og i den politiske verden, og det er den viden og erfaring, organisationen nu vil gøre brug af.

Søren Gade udtaler, at han glæder sig til at gå i gang med arbejdet som ny frontperson for landbruget.

"At skabe de bedste rammevilkår for landbrug- og fødevareerhvervet og dermed bidrage til væksten i det danske samfund er selvfølgelig det, det hele handler om. Og når det er sagt, så er det mit klare mål at videreføre og intensivere arbejdet med at føre landbrugs- og fødevareerhvervet helt ind i danskernes bevidsthed," udtaler han i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

Carl Aage Dahl

Adm. direktør, Ingeniørforeningen
cand.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1985), HD (1983)









0:000:00