Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet

NAVNE: Venstre bliver en profil fattigere i Folketinget efter næste valg. Gruppeformand Søren Gade har annonceret, at han stiller op til Europa-Parlamentsvalget i 2019.

Når der er valg til Europa-Parlamentet i maj 2019, bliver det med Venstres gruppeformand, Søren Gade, på stemmesedlen.

Det oplyser Venstre i Region Nordjylland, hvor han er kandidat.

"Jeg er meget beæret over den tillid, som Venstre i Nordjylland viser mig ved at spørge, om jeg vil kandidere til posten som EU-kandidat i Nordjylland," lyder det fra den 54-årige tidligere forsvarsminister i en pressemeddelelse.

Søren Gade fortsætter i Folketinget, indtil det kommende folketingsvalg udskrives.

"Jeg håber, at jeg kan blive en del af den danske europadebat på en anden platform, end den jeg er vant til, også selv om det bliver vemodigt måske at skulle sige farvel til alle mine gode kolleger på Christiansborg," fortsætter han.

Ved folketingsvalget i 2015 hev Søren Gade med 28.916 personlige stemmer flest stemmer hjem i det nordjyske.

En forstærkning
Venstre har i forvejen Morten Løkkegaard i Europa-Parlamentet. Men ifølge Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann Jensen, tipper det ikke ved magtbalancen i Venstre, at Søren Gade stiller op - i stedet skal det ses "forstærkning", siger han til TV 2 News. 

Venstre fik valgt to ind i Parlamentet i 2014. Den anden var Jens Rohde, der siden valget da er skiftet til Radikale. 

Der er senest valg til Folketinget i juni 2019. Derfor kan Søren Gade nå at sidde perioden ud uden et reelt dobbeltmandat, fordi Europa-Parlamentet først bliver konstitueret i juli 2019.

Forrige artikel DF om Støjberg-sag: Hvis vi skulle kritisere noget, er det, at hun lægger sig ned DF om Støjberg-sag: Hvis vi skulle kritisere noget, er det, at hun lægger sig ned Næste artikel Tidligere spindoktor: Sådan vil partierne stjæle vælgere Tidligere spindoktor: Sådan vil partierne stjæle vælgere