Villy Søvndal
Villy Søvndal (SF) trækker sig som udenrigsminister. (Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk)

Søvndal trækker sig

11. december 2013 kl. 13:06
AFGANG: Villy Søvndal (SF) trækker sig som udenrigsminister og stopper i Folketinget. Det oplyser Udenrigsministeriet. Udenrigsministerposten blev aldrig, hvad Søvndal drømte om, vurderer politisk analytiker Erik Holstein.
| Flere

Efter godt to år på posten trækker Villy Søvndal (SF) sig som udenrigsminister. Han stopper ligeledes i Folketinget med øjeblikkelig virkning. 

Det sker efter, at han i oktober blev ramt af en blodprop i hjertet. Han har siden været på orlov. I en pressemeddelelse oplyser Udenrigsministeriet, at det netop er helbredet, som er årsagen. 

”Jeg har fået det klare råd, at jeg ikke kan fortsætte for fuld kraft som hidtil, og det tager jeg konsekvensen af. Jeg vil ikke gøre noget halvt – særligt ikke i jobbet som udenrigsminister, det er det simpelthen for vigtigt til. Det er en tung beslutning, men det er den rette for mig og min familie – og hverken Danmark, regeringen eller SF kan være tjent med en udenrigsminister på mindre end fuld kraft," siger Søvndal i en pressemeddelelse. 

Han fortsætter:  

"Jeg har været fantastisk glad for at være udenrigsminister. Det er et privilegium hver dag at arbejde med de store globale spørgsmål, og hvordan de påvirker Danmark og danskerne."

Altinget.dks politiske analytiker, Erik Holstein, peger på, at Søvndals post tidligere har været til debat.

"Den sygdom, der har ramt både ham og hans kone, er udslagsgivende, men man har også på et tidligere tidspunkt i SF overvejet, om man skulle lade Søvndals post indgå i en ministerrokade," siger Erik Holstein.

Han vurderer, at posten som udenrigsminister aldrig blev, hvad Søvndal selv drømte om:

"Udenrigsministerposten blev aldrig den succes, han havde håbet på. Men man må ikke glemme, at Søvndal førte SF til højder, som ingen formand har formået. Han havde et stort tænkt politisk projekt om igen at forankre SF blandt almindelige LO-arbejdere," siger Erik Holstein og fortsætter:

"I en periode lykkedes det faktisk, og det var ikke af politiske grunde, det faldt sammen. Det var på grund af en række taktiske fejltagelser. Når støvet fra den sidste, triste periode har lagt sig, vil Søvndal stå som en af de store SF-formænd."

 

 
Altinget | Udvikling

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK