Standup-komiker skal i Folketinget for Alternativet

VIKAR: Standup-komikeren Andreas Stjernholm skal vikariere for Alternativets Ulla Sandbæk, der er sygemeldt.

Ulla Sandbæk har fået hjernerystelse og er blevet sygemeldt. Derfor skal suppleanten Anders Stjernholm nu ind i Folketinget, hvor han får ansvar for rollen som handicapordfører, kirkeordfører og udviklingsordfører for Alternativet.

Alternativets gruppeformand, René Gade, fortæller på Twitter, at Ulla Sandbæk ikke kommer tilbage før engang i det nye år:

"Min gode kollega Ulla Sandbæk er kommet til skade efter et fald. Da der vil gå måneder, før hun igen er arbejdsmæssigt på højkant, vil suppleant Anders Stjernholm træde til i Alternativets folketingsgruppe fra tirsdag," skriver René Gade.

Anders Stjernholm, som bedst er kendt som komiker og religionskritiker, har selv kommenteret sagen på Facebook. Her skriver han, at han er klar, og at meget af hans tid de seneste år er gået med debat, aktivisme og ledelse af Ateistisk Selskab.

"Lige nu kører adrenalinen i kroppen, og alle de nye indtryk skal fordøjes – jeg glæder mig som et lille barn (med sære interesser) til at læse “Håndbog i folketingsarbejdet” over weekenden. Jeg glæder mig til lovgivningsarbejdet, til den kreative politikudvikling, men mest af alt glæder jeg mig til debatten," lyder det fra Anders Stjernholm, der fortsætter:

"At udveksle holdninger og ideer er min klare hovedinteresse. Og efter at have debatteret det følelsesladede emne religion med landets hardcore- og softcore-troende i mange år, er jeg spændt på at se, hvad mine indsigter på det punkt kan bruges til på Borgen."

Forrige artikel Efter lange forhandlinger: Ny borgmester på plads i Kerteminde Efter lange forhandlinger: Ny borgmester på plads i Kerteminde Næste artikel Aftale: Sådan fordeles bevillinger til videregående uddannelser fra 2019 Aftale: Sådan fordeles bevillinger til videregående uddannelser fra 2019
Konservatives fremgang sker på bekostning af Venstre

Konservatives fremgang sker på bekostning af Venstre

VÆLGERNE VANDRER: Næsten ni ud af ti af Konservatives nye vælgere satte kryds ved Venstre ved sidste folketingsvalg. Det viser en ny analyse af, hvordan vælgerne er vandret siden valget i juni 2019.