Staten har betalt 618 millioner i kompensation til konkursramte virksomheder: "På statsbudgettet er det ikke et stort tal"

Knap 1.400 selskaber er gået konkurs trods kompensation fra staten under coronakrisen. "Kriser koster, og det her er en begrænset krigsomkostning, som man er sluppet med," mener SMVdanmark. DI bakker op. 

Restaurationsbranchen har været hårdest ramt af konkurser under covid-19. 3,5 procent af de kompenserede virksomheder i restaurationsbranchen er gået konkurs, viser analyse fra Danmarks Statistik.
Restaurationsbranchen har været hårdest ramt af konkurser under covid-19. 3,5 procent af de kompenserede virksomheder i restaurationsbranchen er gået konkurs, viser analyse fra Danmarks Statistik.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-HansenPeter Ingemann Nielsen

Den danske stat har fra 1. april 2020 til 30. september 2021 udbetalt 618 millioner kroner til knap 1.400 virksomheder, der efterfølgende er gået konkurs. 

Det viser tal fra Danmarks Statistik

Tallet svarer til 1,3 procent af det samlede beløb på 46,5 milliarder kroner, som staten i samme periode har udbetalt i kompensation til landets virksomheder.

Og tallet bekræfter dermed, at der ikke tale om en stor udgift for staten, lyder det fra Jakob Brandt, administrerende direktør i SMVdanmark. 

"På statsbudgettet er det ikke et stort tal. Da krisen var på sit værste, brugte vi omkring to milliarder kroner på test om måneden, så sætter man statens omkostninger til krisen i perspektiv, så er det faktisk et overskueligt tal, selvom det lyder som et stort beløb," siger Jakob Brandt og fortsætter:

"Havde man ikke givet kompensationspakker, så havde statens tab været endnu større, hvis dansk erhvervsliv havde fået en ordentlig økonomisk nedtur med fyringer og dermed manglende skattebetalinger i mange år. Kriser koster, og det her er en begrænset krigsomkostning, som man er sluppet med."

Konkurser blandt kompenserede selskaber

Fra 1. april 2020 til 30. september 2021 har der været knap 1.400 konkurser blandt kompenserede virksomheder. Det svarer til 1,4 procent af alle kompenserede virksomheder.

Samlet er der udbetalt 618 millioner kroner i kompensation til konkursramte virksomheder. Det svarer til 1,3 procent af det samlede kompensationsbeløb på 46,5 milliarder kroner.

Der var 390 flere konkurser i perioden op til coronakrisen end i den tilsvarende periode under coronakrisen.

3,5 procent af de kompenserede virksomheder i restaurationsbranchen er gået konkurs.

I København har der været andelsmæssigt flest konkurser. 330 kompenserede virksomheder er gået konkurs i perioden.


Kilde: Danmarks Statistik

{{toplink}}
Læs også

Siden slutningen af september er udbetalingerne fra staten til diverse kompensationspakker steget en smule, så regeringen nu har udbetalt omkring 50 milliarder kroner til løn, tabt omsætning og faste omkostninger, ifølge Erhvervsstyrelsen.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024