Staten taber milliardsag til Bech-Bruun

Østre Landsret frifinder advokatfirmaet Bech-Bruun for ansvar i skandalen om udbytteskat. Skattestyrelsen havde lagt sag an mod Bech-Bruun for gennem deres rådgivning at have blåstemplet svindel med refusion af dansk udbytteskat.

Ledende partner i Bech-Bruun, Steen Rode, møder pressen efter domsafsigelsen i Østre Landsret. Bech-Bruun frifindes for ansvar. 
Ledende partner i Bech-Bruun, Steen Rode, møder pressen efter domsafsigelsen i Østre Landsret. Bech-Bruun frifindes for ansvar. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Bech-Bruun blev torsdag frifundet for erstatningskrav i sagen om udbytteskat. Advokatfirmaet skal derfor ikke betale det erstatningskrav på 1,1 milliarder, som Skattestyrelsen havde krævet

Det skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse

Østre Landsret fandt det ikke bevist, at advokatfirmaet, gennem deres rådgivning af en tysk bank, havde medvirket til den udbytteskatskandale, der kostede den danske stat 12,7 milliarder kroner.

I 2014 rådgav Bech-Bruun den tyske bank North Channel Bank om reglerne for at få refunderet udbytteskat fra Danmark. Skattestyrelsen mente, at Bech-Bruun i deres rådgivning blåstemplede et skattearrangement, som senere blev brugt til at svindel med udbytteskat for mere end en milliard kroner. 

North Channel Bank bad af flere omgange Bech-Bruun om juridisk rådgivning om risikoen ved en skattemodel, hvor bankens kunder forsøgte at få udbetalt den samme udbytteskat fra Danmark flere gange.

Bech-Bruun har selv afvist, at deres rådgivning blåstemplede modellen. Derudover hævder advokatfirmaet, at Skats kontrol med udbetalingen af udbytteskat var så dårlig, at Staten selv bærer et betydeligt ansvar for, at svindlen kunne finde sted. 

Nu er det op til Skattestyrelsen, om de vil anke dommen. 

Ifølge Børsen opfordrer Bech-Bruun dog Skattestyrelsen til at tænke sig godt om, hvis de anker dommen. 

"Der blev rejst et grundløst krav mod os. Hvis Skattestyrelsen overvejer at anke dommen, bør de indhente en second opinion fra en anden advokat," sagde ledende partner i Bech-Bruun, Steen Rode, til Børsen.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00