Statens Administration hårdt ramt af opsigelser

MEDARBEJDERFLUGT: Fra oktober måned, hvor regeringen lancerede sin store udflytningsplan, og frem til i dag har næsten hver femte medarbejder i Statens Administration sagt sit job op.

Foto: Claus Bech/Scanpix
Sine Riis Lund

Opsigelserne har de seneste måneder hobet sig op i Statens Administration.

Siden det i oktober 2015 stod klart, at styrelsen som led i regeringens udflytningsplan skal flytte til Hjørring, har 66 ansatte sagt deres job op. Det svarer til cirka 19 procent af de omkring 350 medarbejdere, der var ansat ved regeringens udmelding 1. oktober.

Opsigelserne omfatter lige fra studentermedhjælpere til fire teamledere og en kontorchef, oplyser styrelsen i en mail.

Det er en betydelig højere andel af opsigelser sammenlignet med en anden stor styrelse, der skal flytte ud, NaturErhvervstyrelsen.

Her har 33 ansatte ud af de 390 medarbejdere, der er berørt af udflytning, sagt deres stilling op. Det svarer til otte procent af medarbejderne. Her er der ligeledes tale om en udflytning mange kilometer væk med fremtidige placeringer i Sønderborg og Tønder.

Opsigelser udfordrer
I Statens Administration har de mange opsigelser også allerede fået konsekvenser for styrelsens arbejde. For eksempel er der lukket for telefonservicen i økonomiservicecentret, mens kunderne i løndriftcentret i København ikke længere vil have en fast tilknyttet kundeansvarlig lønkonsulent.

Foreløbigt har styrelsen hyret 27 vikarer ind til at dække de vigtigste arbejdsopgaver.

Statens Administration forventer da også allerede per 1. marts at have ansat cirka 50 løn- og regnskabsmedarbejdere i Hjørring og yderligere cirka 20 løn- og regnskabsmedarbejdere per 1. april.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00