Statsminister-podcast: Stauning kæmpede med en økonomisk krise i sin første periode

PODCAST: Thorvald Stauning var som Socialdemokratiets første statsminister presset af et Danmark i økonomisk krise. Her kan du lytte til første afsnit af den nye sæson af podcasten Danske Statsministre.

Abonner i iTunes | PodBean

Thorvald Stauning blev den første socialdemokratiske statsminister, men i sin første periode sad Stauning kun i lidt over to år på statsministerposten − fra april 1924 til december 1926.

Tiden på posten var præget af en økonomisk krise, fordi kursen på den danske krone steg, hvilket betød, at det var langt vanskeligere at eksportere til udlandet.

Det førte til store sociale problemer i landet og sammenstød med fagforeningerne for Stauning.

Denne udsendelse er den første del af to udsendelser om Thorvald Staunings tid som statsminister − og dækker ligeledes Staunings ungdom og første tid i politik.

Udsendelsen er første episode i fjerde sæson af podcasten Danske Statsministre.

Abonner i iTunes | PodBean

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet Ugens EU-podcast: Præsident Macron får en lussing af Europa-Parlamentet Næste artikel Feriepodcast: Liberalisme i Danmark Feriepodcast: Liberalisme i Danmark
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.