Statsminister-podcast: For knap 70 år siden droppede en anden tidligere V-statsminister også sit parti

DANSKE STATSMINISTRE: Knud Kristensen var formand for Venstre og blev statsminister efter befrielsesvalget, men han forlod senere sit parti på grund af uenighed med sin efterfølger. Derefter var han med til at danne et nyt. Hør om ham i denne udsendelse i podcasten om de danske statsministre.

Abonner i iTunes | PodBean

Knud Kristensen sad som den anden statsminister efter afslutningen af anden verdenskrig, og det var derfor på et bagtæppe af krigens følger, at Kristensen skulle regere.

Blandt andet blev et ønske om en ny grænsedragning afgørende for hans embedsperiode, hvor han trak overskrifter ved at mene noget forskelligt som privat-Knud og som statsminister-Knud. 

Sagen endte ikke, som han havde håbet, og kostede ham i sidste ende posten som statsminister, og i tiden efter mente han, at Venstre bevægede sig for langt i en retning, som han ikke kunne være en del af.

Ved underskrivelsen af Grundloven af 1953 meldte Kristensen sig helt ud af Venstre og var med til at danne partiet De Uafhængige.

Du kan høre mere om Knud Kristensen i denne udsendelse af podcasten Danske Statsministre, hvor Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær er værter.

Abonner i iTunes | PodBean

Forrige artikel Podcast om Brexit: Her er spørgsmålene, der stadig mangler svar på Podcast om Brexit: Her er spørgsmålene, der stadig mangler svar på Næste artikel Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans