Om  
Mette Frederiksen

Statsministeren deltager i FN’s klimatopmøde i Glasgow

Statsminister Mette Frederiksen (S) og fem øvrige ministre rejser til Glasgow for at deltage i FN’s klimatopmøde, COP26.

Statsministeren deltager i COP26 fra 1. til 2. november, hvor verdens ledere samles for at forpligte sig til en væsentlig reduktion af den globale CO2-udledning.
Statsministeren deltager i COP26 fra 1. til 2. november, hvor verdens ledere samles for at forpligte sig til en væsentlig reduktion af den globale CO2-udledning. Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Jon Michelsen

Statsminister Mette Frederiksen (S) rejser til Glasgow for at deltage i FN’s klimatopmøde, COP26. Her vil hun deltage fra 1. til 2. november, hvor landenes stats- og regeringschefer er indbudt.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

”Klimaet er vores vigtigste og største udfordring. Det er nu, vi skal handle, og nu vi sammen skal levere. Det globale ambitionsniveau skal op. IPCC-rapporten (en ny rapport fra FN's klimapanel, red.) viser med al tydelighed, at verden langt fra har gjort nok for at begrænse klimakrisen,” udtaler Mette Frederiksen i meddelelsen og fortsætter:

”Danmark er et grønt foregangsland, og derfor har vi en forpligtelse til at inspirere resten af verden og særligt de lande, der udleder mest. Vi skal vise vejen til en effektiv og realiserbar grøn omstilling, hvor vækst og lavere CO2-udledninger går hånd i hånd. Vi er i Danmark klar til at gøre vores del. Men alle skal bidrage langt mere. Det er ikke en mulighed at lade være.” 

Hidtil har det været kendt, at minimum fem ministre fra den danske regering drager mod Skotland.

Der er tale om klimaminister Dan Jørgensen (S), udenrigsminister Jeppe Kofod (S), minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S), finansminister Nicolai Wammen og transportminister Benny Engelbrecht (S). 

COP26 finder sted fra 1. til 12. november.