Statsministeren varsler "yderligere tiltag", der skal forbedre det nødlidende danske vandmiljø

Regeringen kigger på nye tiltag, der kan forbedre vandmiljøet, siger statsminister Mette Frederiksen. Kvælstofudledningen skal ned, lyder det.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Hjalte T. H. Kragesteen

Der er nye tiltag på vej fra regeringen til at forbedre vandmiljøet.

Det meddeler statsminister Mette Frederiksen (S).

"Der er grund til at være bekymret for vores vandmiljø. Det gælder fjordene, og det gælder havet. Vi skal have kvælstofudledningen ned," siger hun på et pressemøde i forbindelse med åbningsdebatten i Folketinget.

Det her starter og slutter med, at kvælstofudledningen bliver nedbragt.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Meldingen kommer efter stor diskussion om det danske vandmiljø den seneste uge. Debatten blev for alvor antændt af nye tal fra Aarhus Universitet som viser, at omfanget af iltsvind i danske farvande er på det højeste i 20 år.

Derudover har billeder af døde fisk og død havbund samtidig fungeret som vidnesbyrd om den alvorlige situation de danske fjorde og havområder står i.

Yderligere tiltag

Folketinget besluttede i 2021 en landbrugsaftale, hvor der skal leveres en kvælstofreduktion frem mod 2027. Men statsministeren talte torsdag om behov for flere tiltag, end der allerede er planlagt.

Læs også

"Der er lavet en landbrugsaftale, hvor der er taget nogen initiativer. Men det er tydeligt, det ikke er nok. Derfor sidder vi selvfølgelig også i regeringen og overvejer, hvad der er behov for at tage af yderligere tiltag," siger Mette Frederiksen

Hun ønsker dog på nuværende tidspunkt ikke at afsløre, hvad regeringen har tænkt sig at præsentere.

"Når regeringen er klar til at kommunikere om, hvad det er for nogle tiltag, der skal tages oven på dem, der allerede er taget, skal vi nok give besked om det. Men det her starter og slutter med, at kvælstofudledningen bliver nedbragt," sagde hun.

Læs meget mere om vandmiljøets udfordringer her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00