Statsministeren henter sin nye departementschef i Justitsministeriet

UDSKIFTNING: Kort efter at Christian Kettel Thomsens farvel til Statsministeriet blev offentliggjort, afslører Statsministeriet navnet på den nye departementschef, der hentes i Justitsministeriet. 

Departementschef Barbara Bertelsen skifter Justitsministeriet ud med Statsministeriet. Hun overtager nemlig posten efter Christian Kettel Thomsen, der netop i dag er blevet indstillet som vicedirektør i Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse

Barbara Bertelsen er 46 år og har været departementschef i Justitsministeriet i fem år. Hun bliver den første kvindelige departementschef i Statsministeriet nogensinde. 

Statsminister Mette Frederiksen er tilfreds med valget og udtaler:

"Jeg ser meget frem til samarbejdet med Barbara. Barbara er kendetegnet ved sin høje faglighed, sit kæmpe engagement og brede samarbejde med aktører fra alle dele af samfundet (…). Der står mange vigtige opgaver for døren for regeringen, og Barbara vil yde et centralt bidrag til at løfte disse."

Gammel kollega
Barbara Bertelsen har tidligere i sin tid som departementschef i Justitsministeriet samarbejdet med statsministeren, der var justitsminister i 2014-2015.

"Jeg glæder mig til at tage fat på de mange vigtige opgaver i Statsministeriet. Som embedsmand er ens største privilegium og dybeste motivation at tjene demokratiet. Med stor ydmyghed over for opgaven vil jeg hver dag gøre mit yderste for at understøtte statsministeren og regeringen," udtaler den nye departementschef. 

Altinget har tidligere bragt et portræt af Barbara Bertelsen, som du kan læse her. Hun tiltræder stillingen mandag 13. januar 2020. 

Forrige artikel Holstein: Ingen overraskelse, at Frederiksen skiller sig af med Kettel Holstein: Ingen overraskelse, at Frederiksen skiller sig af med Kettel Næste artikel Statsministeriets nye departementschef er en myreflittig problemknuser Statsministeriets nye departementschef er en myreflittig problemknuser