Statsministeriet henter ny redaktør hos Ekstra Bladet

JOBSKIFTE: Redaktør på Ekstra Bladet, Thorleif Ravnbak, bliver ny digital redaktør i Statsministeriet, hvor han primært skal beskæftige sig med regeringen.dk.

Statsministeriet har fundet ny digital redaktør hos Ekstra Bladet.

Valget er faldet på Thorleif Ravnbak, der tidligere har arbejdet i DR og senest har været forsideredaktør på eb.dk.

Han overtager ansvaret for regeringen.dk samt regeringens kommunikation på sociale medier.  

Han glæder sig over den nye stilling i magtens centrum:

"Det er super spændende at få lov at være der, hvor alle beslutningerne i ministerierne mødes. Det er vigtigt, at det, der bliver vedtaget, formidles til alle danskere. Det, tror jeg, bliver mega svært, fordi det skal være forståeligt og helt sagligt korrekt. Man kan nok ikke skarpvinkle på samme måde, som man kan på aviserne," siger han om sit nye job.

Behov for direkte kommunikation
Statsministeriet oplyser, at Thorleif Ravnbak overtager stillingen fra den tidligere digitale redaktør, og at der altså ikke er tale om en opjustering af regeringen.dk målt i mandskabstimer. 

Regeringen.dk er regeringens eget medie, der formidler regeringens politik. 

Den type kommunikation er ifølge Thorleif Ravnbak, der blev uddanet fra Journalisthøjskolen i 1997, helt naturlig.

"I dag udkommer alle medier på platforme som Facebook, som de ikke ejer. Som jeg ser det, betyder det, at medierne har mistet magten over platformen og er mere styret af forretningen. De skal have nogle klik og nogle læsere. Jeg tror, at mange virksomheder, organisationer, partier eller regeringer tænker, at man er nødt at kommunikere selv, hvis man vil have hele sit budskab ud." 

Thorleif Ravnbak starter i sit nye job 1. november 2017. 

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel DF kritiserer regeringsudspil: Bandekriminelle griner ad bilvask DF kritiserer regeringsudspil: Bandekriminelle griner ad bilvask