Statsminister-podcast: Mønsterbryderen I.C. Christensen flyttede magten til Stadil i Vestjylland

PODCAST: I.C. Christensen kom fra trange kår i Vestjylland, men bøndernes mulighed for at uddanne sig på højskolerne lagde fundamentet for I.C. Christensens vej til politik.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her

Med en hverdag på marken fra tidlig morgen til sen aften lignede det ikke umiddelbart en fremtid som politiker for I.C. Christensen.

Men bondesønnen fra Vestjylland fik mulighed for at tilegne sig viden med hjælp fra borgere i området, der havde brugt tid på en høj- eller efterskole.

I.C. Christensen udviklede sig til en flittig politiker, der fik ry for aldrig at komme for sent til et møde og for at være en magtfuld mand i Finansudvalget. Det gjorde, at de øvrige politikere måtte troppe op i I.C.s hjemby i Stadil i Vestjylland og forhandle centrale udspil.

Første del af afsnittet om I.C. Christensen fokuserer på vestjydens vej fra livet som bondesøn til politiker.

Dine værter er Andreas Bach Mortensen og Nicolai Søndergård Kjær.

Klik her og abonner på Danske Statsministre i iTunes. Find os på PodBean her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Danskerne er med – men glem Europas Forenede Stater, siger Løkke til Europa-Parlamentet Ugens EU-podcast: Danskerne er med – men glem Europas Forenede Stater, siger Løkke til Europa-Parlamentet Næste artikel Dagens podcast: DF havde brug for en særlig finanslov i et presset politisk landskab Dagens podcast: DF havde brug for en særlig finanslov i et presset politisk landskab