Steno leverede småkærlige æselspark til LA-landsmøde

TALE: Journalist og radiovært Torben Steno var inviteret med som gæstetaler til Liberal Alliances landsmøde i København. Vi har udvalgt nogle højdepunkter af hans blanding af ris, ros og mere ris, der trods alt fik stående applaus.

Det er ikke sådan, at Torben Steno aldrig kunne finde på at stemme på Liberal Alliance. Han stemmer nemlig sjældent for noget. I Tivoli Hotel & Congress Center gav han Liberal Alliances landsmøde et rap over nallerne, selvom det ikke var helt ukærligt. Vi har samlet et udvalg af citater fra ham i den forbindelse:

"Jeg ser frem til, at I ikke længere skal lade jer kue af Småborgerligt Folkeparti, som DF's kulturordfører, Alex Ahrendtsen, ikke uden stolthed indrømmede, at man godt må kalde hans alt for store retroromantiske bevægelse, der burde om ikke nedkæmpes, så om i hvert fald minimeres."

"Er det nødvendigt for at tilhøre Liberal Alliances kernetropper, at man er næsten besat af at holde øje med at beholde så mange så muligt af ens egne ofte mange, mange penge? Er det ikke et lidt kedeligt liv at bruge så meget krudt på det, når man nu har tjent nok til faktisk at kunne nyde livet og skabe vækst og glæde for andre ved at bruge løs af dem? Der er jo ikke så mange, der i virkeligheden misunder Fritz og Poul. Så lad bare de vrede damer i NB løbe med dem."

"Jeg lader mig nemt overbevise af den liberale A-kæde: Otto Brøns, Niels Westy, Martin Ågerup og så videre. Der er bare et problem, som jeg ikke kan tilbagevise i en diskussion med andre økonomiske røde analfabeter. Hvorfor er vi så rige, når politikken og den offentlige sektor er så stor, at kun Nordkorea og Venezuela er os konkurrencedygtige? Jeg fatter det ikke, hjælp mig?

"Vi er mange, der har brug for et borgerligt-liberalt, ja, moralsk parti. Ikke mindst i lyset af at de æresløse krejlere i Venstre, 'Danmarks liberale parti', er gået helt intellektuelt til grunde i jydepopulisme, og hvor kritikere som min mangeårige kollega Jarl Cordua bliver kaldt partyliberal."

"Jeg var jo faktisk medlem af LA's rødder, dengang partiet hed Ny Alliance. Dengang Gitte Seeberg allerede var dødtræt af Småborgerligt Folkeparti. Dengang Naser Khader ikke vidste, han var konservativ. Og dengang Anders Samuelsen endnu ikke var så liberal, at det gjorde noget."

"Jeg var der, fordi jeg var borgerligt sindet, var lige så træt af en overdimensioneret offentlig sektor med alt for meget feminiseret pylren. Alt for meget dyr overflødig pædagogisk rådgivning om, hvordan det gode liv skal leves. Alt for lille forståelse for, at staten ikke kan og skal være din ven. Ligesom en sexrobot forhåbentlig heller ikke kan være din elskede."

"Jeg er nok partyliberal. I mine ører klinger det ret godt. Kunne LA ikke tage at positivere dette Mads Fugledes skældsord. Er det ikke netop nu, at LA skal rejse sig som partiet, der taler om fremtiden og ikke bare frygter nutiden, men også er klar til at prioritere andre felter end kampen mod islamiseringen af Danmark."

"Når det handler om det utålelige, så har jeg ladet mig fortælle, at Liberal Alliance som regeringsparti har forhindret mange utåleligheder. Når jeg ser på, hvad der alligevel er sluppet igennem, tør jeg næsten ikke tænke på, hvad I har forhindret. (...) Hvad skal Liberal Alliance gøre, når det problematiske praktikforløb som regeringsparti udløber? Hvor er hullet i markedet, der kan sikre jer en gammel nisse som mig, men i høj grad også de generationer, der skal leve med de uoverskuelige konsekvenser af både frivillig og ufrivillig overvågning? Der er nok at tage fat på, LA. Der er et stort værdipolitisk hul i markedet."

Forrige artikel Ungdomsformand: LA's værdikamp skal føres uden for regering      Ungdomsformand: LA's værdikamp skal føres uden for regering     Næste artikel Maria Reumert Gjerding er ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding er ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening