Stephanie Lose afviser at blive Ellemanns arvtager: ”Jeg har overhovedet ikke nogen planer om at blive formand for Venstre”

Den nye økonomiminister understreger, at hendes visit på Slotsholmen er midlertidigt.

Stephanie Lose afviser, at hun er på vej til at overtage Jakob Ellemanns formandspost i Venstre
Stephanie Lose afviser, at hun er på vej til at overtage Jakob Ellemanns formandspost i VenstreFoto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Stephanie Loses indtræden i regeringen er ikke et første skridt mod, at hun kan afløse sin sygemeldte formand. 

Der er mange gisninger om, hvorvidt Venstres formand kommer tilbage. Det gør Venstres formand.

Troels Lund Poulsen
Fungerende forsvarsminister

Hun afviser, at hun i fremtiden kan blive formand for Venstre.

”Jeg har overhovedet ikke nogen planer om at blive formand for Venstre. Jeg er næstformand for Venstre, og så løser jeg de opgaver, der er der nu. Den rolle, jeg har i regeringen, er midlertidig," siger Stephanie Lose på et pressemøde torsdag og tilføjer:

"Jeg glæder mig rigtig meget til at vende hjem til Region Syddanmark, hvor jeg rent faktisk har en formandstitel, der står og venter på mig,” 

Efter hun torsdag blev udnævnt som ny midlertidig økonomiminister, har politiske iagttagere spekuleret i, om den nye struktur er et varsel om, at Venstre forbereder sig på et eventuelt formandsskifte, fordi Jakob Ellemann-Jensen ender med at trække sig i kølvandet på sygemelding.

Læs også

Sammen med den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen tog Stephanie Lose torsdag imod spørgsmål fra Christiansborgs journalister ved et pressemøde i Forsvarsministeriet. Her fik begge ministre også understreget, at Jakob Ellemann-Jensen vil vende tilbage som formand.

”Der er mange gisninger om, hvorvidt Venstres formand kommer tilbage. Det gør Venstres formand,” siger Troels Lund Poulsen, der også kunne fortælle, at partiformanden er i bedring, men det endnu er uvist, hvor længe sygemeldingen varer. 

Udnævnelsen af Stephanie Lose sker efter, at Troels Lund Poulsen har bedt sin formand Jakob Ellemann-Jensen om hjælp til de opgaver, som han har påtaget sig i kølvandet på formandens sygemelding.

Jakob Ellemann blev sygemeldt på ubestemt 6. februar med stress, og dengang overtog Troels Lund Poulsen ansvaret for Forsvarsministeriet samtidig med sit eget job som økonomiminister. Derudover er det også ham, der står i spidsen for Venstre i regeringen og på Christiansborg. Samtidig overtog Stephanie Lose ansvaret for Venstres partiorganisation. En opgave, hun fortsat løfter, mens hun nu også tager del i arbejdet i regeringen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stephanie Lose

Økonomiminister (V), næstformand for Venstre
cand.oecon. (Syddansk Uni. 2006)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024