Støjberg: Der skal styr på udlændinge på tålt ophold

STRAMNING: Udlændingeminister Inger Støjberg vil skærpe reglerne for udlændinge på tålt ophold, der bryder melde- og opholdspligten. Det skal sikre, at der er bedre tjek på, hvor udlændingene befinder sig.

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil igen stramme på udlændingeområdet.

Denne gang drejer stramningerne sig om reglerne for udlændinge på tålt ophold og kriminelt udviste.

Der er ifølge ministeren behov for at få styr på, hvor de befinder sig i landet, og det skal ske ved at skærpe reglerne for deres melde- og opholdspligt.

”Vi har med dybt kriminelle mennesker at gøre. Det er krigsforbrydere, det er mordere, det er voldtægtsmænd, vi ikke kan sende ud af landet. Og derfor bliver vi nødt til at tåle dem. Men det skal også være sådan, at vi har fuldstændig tjek på, hvor de er,” siger Inger Støjberg.

Tirsdag formiddag var alle Folketingets partier inviteret til sættemøde i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Her præsenterede Inger Støjberg sit konkrete bud på nye stramninger.

Hun vil blandt andet øge straffen for de udlændinge, der bryder deres melde- og opholdspligt. I dag er straffen op til 40 dage i fængsel. Men står det til udlændingeministeren, så skal den fremover være op til fem måneder.

DF og S er klar til at stramme
Inden forhandlingerne for alvor er gået i gang, viser der sig et flertal for Støjbergs planer. Både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne støtter idéen.

”Det her handler om mennesker, der er uønsket i Danmark. De er altså ikke velkomme her længere, fordi de har forbrudt sig mod vores spilleregler. Og derfor er det også afgørende, at vi har nogle sanktioner, hvis man eksempelvis ikke overholder meldepligten,” siger Trine Bramsen, der er Socialdemokraternes retsordfører.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil dog udover at stramme også have flere af de udvisningsdømte sendt ud af landet.

”Vi kan se, at der indenfor de seneste år faktisk er nedgang i antallet for eksempelvis kriminel meldepligt, der er blevet udvist fra Danmark, så det tal vil vi gerne have op igen,” siger han.

Forhandlingerne vil foregå i løbet af sommeren med henblik på, at der kan blive gennemført lovgivning til efteråret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00