Støttepartier kritiserer regeringens klimaprogram: Vi skal ikke sætte vores lid til et "teknologisk fix"

REAKTIONER: SF kalder ambitionsniveauet i regeringens klimaprogram for "dybt bekymrende", mens Radikale vil have handling på klimaområdet nu.

Regeringens støttepartier er langt fra tilfredse med klimaambitionerne i S-regeringens klimaprogram, som klimaminister Dan Jørgensen (S) præsenterede tirsdag.

Klimaprogrammet får en decideret lunken modtagelse hos Radikale, som kritiserer regeringen for at sætte sin lid til ”et teknologisk fix” på klimaudfordringen langt ude i fremtiden.

”Men i klimaprogrammet beskrives det ikke konkret, hvordan vi kommer frem med kendte teknologier på den korte bane,” siger klimaordfører Ruben Kidde (R) og tilføjer:

"Det er rigtig godt med fokus på teknologi. Det er vi jo alle sammen enige om. Men tilliden til ny teknologi skal ikke misbruges til ikke at ville handle på kort sigt."

SF vil have flere konkrete klimatiltag
Ifølge SF er alvoren slet ikke gået op for regeringen og kalder regeringens klimaprogram for ”dybt bekymrende." De kritiserer regeringen for ikke at gøre mere for klimaet nu.

”Det ville være så nemt, hvis vi bare kunne vente på, at ny teknologi redder os. Men det er stadig fugle på taget. Regeringen aner jo ikke, om de får ret," udtaler Signe Munk, klimaordfører for SF, i en pressemeddelelse.

Signe Munk henviser til, at regeringen i deres klimaprogram sætter stor lid til fremtidens teknologiske løsninger til klimaudfordringerne.

”Regeringen bliver nødt til at fremlægge en bredere vifte af gennemregnede klimatiltag, så vi kan diskutere, hvordan vi når vores mål. Ud fra det billede regeringen tegner, kan vi ikke gøre meget andet end at håbe teknologien redder os. Det passer simpelthen ikke," lyder det fra Signe Munk.

,

Forrige artikel Regeringen vil måle klimabelastning af offentlige indkøb for hundredvis af milliarder Regeringen vil måle klimabelastning af offentlige indkøb for hundredvis af milliarder Næste artikel Ombudsmanden vil se på sagen om Frederiksberg-borgmesters bolighandel Ombudsmanden vil se på sagen om Frederiksberg-borgmesters bolighandel