Styrelse udbetaler tilbageholdte støttekroner til social ngo

Socialstyrelsen udbetaler de tilbageholdte 700.000 kroner til Liva efter at have gransket, om der foregik urent trav i foreningen. Styrelsen er tilfreds med de svar, man har modtaget, men "følger Liva opmærksomt fremover".

Placeholder image
Foreningen Liva har eksisteret siden 2009, og har til formål at hjælpe udsatte kvinder.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Den sociale ngo Liva får udbetalt de 700.000 kroner, som har været tilbageholdt siden februar, mens Socialstyrelsen har gransket Livas økonomi.

Det oplyser Socialstyrelsen til Altinget.

"Socialstyrelsen kan bekræfte, at vi har fået tilfredsstillende svar i forbindelse med Livas redegørelse, hvor bestyrelsen klart afviser, at der har været tale om anvendelse af tilskudsmidler til andre formål, end de er givet," skriver Socialstyrelsen.

Sagen begyndte i starten af året, da en whistleblower advarede Socialstyrelsen om urent trav i Liva, der er sat i verden for at hjælpe udsatte kvinder. 

Herefter rettede styrelsen henvendelse til Livas bestyrelse for blandt andet at sikre sig, at der ikke blev kanaliseret offentlige støttekroner over til Flora Ghosh' privatforbrug.

Liva har hele vejen igennem afvist, at der var kød på sagen og skriver på Facebook, at "dialogen med Socialstyrelsen har været god og behagelig."

"Følger Liva opmærksomt"
Styrelsen oplyser til Altinget, at man har pålagt Liva at orientere sin revisor om forløbet.

"Der har hidtil ikke været advarsler fra revisor, og det lægger styrelsen også vægt på i sagen, samtidig med at det med førnævnte krav sikres, at revisor er fuldt informeret i forhold til at kunne være årvågen fremover," skriver styrelsen.

Det har man noteret sig i Liva, fremgår det af et skriftligt svar til Altinget.

"I Liva er det almindelig procedure, at alle regnskaber til projekter støttet af Socialstyrelsen revideres af en statsautoriseret revisor og foreningen har aldrig modtaget anmærkninger," skriver forperson Trine Grünberger.

Udover at have pålagt Liva at orientere sin revisor om forløbet, oplyser Socialstyrelsen, at man fortsat holder øje med organisation.

"Styrelsen følger Liva opmærksomt fremover og kan genåbne sagen, hvis der kommer nye faktuelle oplysninger frem," lyder det i en skriftlig kommentar til Altinget.

 

Omtalte personer

Flora Ghosh

Ordførende direktør, LivaRehab og LivaShelter
cand.scient.soc., socialrådgiver (Den sociale Højskole), BA i engelsk litteratur (Universitetet i Bangladesh 1988)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser