Om  
Matthew M. Burg

Syddansk Universitet henter professor ind fra Yale School of Medicine

Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet har ansat den amerikanske professor Matthew M. Burg som professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin.

Marie Møller Munksgaard

Matthew M. Burg er udnævnt som ny professor i hjerte-, kar- og adfærdsmedicin hos Institut for Psykologi ved Syddansk Universitet.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Matthew M. Burg er professor i intern medicin og anæstesiologi ved Yale School of Medicine. Derudover er han også uddannet klinisk psykolog.

Han har i mange år forsket i forbindelsen mellem stress og hjertesygdomme, hvoraf faktorer som depression og vrede har været hans forskningsområde. Det er denne forskning, der har bidraget til grundlaget for hans ansættelse hos Syddansk Universitet.

"Sammen med Dr. Burg og andre interessenter vil vi søge at udvikle området for hjertepsykologi og hjerte-kar-adfærdsmedicin yderligere," siger institutleder og professor Susanne S. Pedersen, Institut for Psykologi, i pressemeddelelsen.

Matthew M. Burg skal bidrage til et stærkt forskningsmiljø på instituttet. Derudover vil han medvirke i det EU-finansierede projekt ESCAPE, der skal hjælpe ældre patienter i behandlingen af kroniske sygdomme.

"Jeg ser professoratet som en mulighed for at dele min erfaring og viden med internationale samarbejdspartnere og i den næste generation af kliniske forskere inden for hjerte-, kar- og -adfærdsmedicin," siger Matthew M. Burg i pressemeddelelsen.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Matthew M. Burg

Adjungeret professor, Institut for Psykologi, SDU, professor, afdelingen for kardiovaskulær medicin, Yale School of Medicin
PhD (Virginia 1984)

0:000:00