Om  
Anne-Sofie Sadolin Henningsen
David Munis Zepernick
Kathrine Olldag

Syvende radikale melder sit EU-spidskandidatur

EU-rådgiver Anne-Sofie Sadolin Henningsen har netop meldt sig ind i kampen om at blive Radikales EU-spidskandidat. Hun bliver dermed den syvende til at melde sit kandidatur offentligt ud.

33-årige Anne-Sofie Sadolin Henningsen vil kæmpe for et grønnere EU og trække på sine erfaringer som EU-rådgiver i Verdens Skove.
33-årige Anne-Sofie Sadolin Henningsen vil kæmpe for et grønnere EU og trække på sine erfaringer som EU-rådgiver i Verdens Skove.Foto: Privatfoto
Kasper Valentin Poulsen

EU-rådgiver hos Verdens Skove Anne-Sofie Sadolin Henningsen har officielt annonceret sit spidskandidatur for Radikale ved det kommende europaparlamentsvalg i 2024.

"Det bliver et enormt vigtigt valg, hvor retningen for EU i de næste fem år fastlægges, og EU er helt essentiel, hvis vi skal løse klima- og biodiversitetskrisen," lyder det fra Henningsen, der fortsætter:

"Det indebærer at kæmpe for en stærk og ambitiøs grøn europæisk union; at kæmpe for en hurtig, men fair grøn omstilling; og at turde sige det som det er: en grøn fremtid kræver ændringer i vores samfund, i vores måde at leve på og i vores måde at tænke på."

{{toplink}}
Læs også

Udover ovenstående dagsorden indbefatter Henningsens mærkesager også handels- og udenrigspolitik samt et mere nærværende EU for danskerne:

"De kriser, som vi oplever nu, er globale. Vi kan ikke løse dem alene, og de kan ikke løses indenfor skarpt afgrænsede landegrænser eller i de nuværende systemer," lyder det fra Henningsen, der efterfølgende vender blikket indlands:

"EU er enormt kompliceret, men jeg vil gerne være med til at gøre det forståeligt for danskerne, og jeg vil have stort fokus på at informere, inddrage og forklare om EU’s arbejde til danskerne."

Anne-Sofie Sadolin Henningsen er som nævnt EU-rådgiver i Verdens Skove og har også boet i Bruxelles. Hun er uddannet bachelor i statskundskab og har en kandidat i Security Risk Management fra Københavns Universitet.

Foruden Henningsen har også David Munis Zepernick, Kathrine Olldag, Rasmus Helveg Petersen, Charlotte Amdi Burgess, Sigrid Friis og Anne Sophie Callesen meldt sit EU-spidskandidatur for Radikale.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024