Tålmodigheden er sluppet op: Røde partier kræver løsning for truede boligprojekter

SF og Enhedslisten vil have boligministeren til at sikre, at almene boligprojekter ikke bliver lagt i graven som følge af stigende materialepriser. "Min tålmodighed er opbrugt," lyder det fra ordfører, der foreslår at lade Nybyggerifonden løse problemet. 

Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Boligministeren må på banen og finde en løsning for de almene boligprojekter, der står til at blive droppet som følge af stigende materiale- og byggeomkostninger.

Sådan lyder det nu fra de to røde partier SF og Enhedslisten.

“Hvis regeringen virkelig vil være lejernes parti, så er det nu, de skal vise det. Ellers bliver alt deres snak om blandede boliger et eller andet akademikerfis,” siger boligordfører Søren Egge Rasmussen.

Samme toner lyder fra Halime Oguz fra SF.

“Vi kan ikke på den ene side sige, at vi vil bygge flere billige boliger og studieboliger, mens vi samtidig lader byggerierne gå i stå. Det giver ikke mening,” siger hun.

{{toplink}}
Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

De to partier er stærkt fortørnede over, at boligminister Kaare Dybvad Bek (S) endnu ikke har fremlagt en løsning for de mange almene boligprojekter, der risikerer at blive skrottet, fordi priserne i byggeriet betyder, at de ikke kan holdes under almenboliglovens maksimumbeløb.


Derfor vil de to partier på et udvalgsmøde torsdag bede ministerens embedsmænd om hjælp til at udarbejde et ændringsforslag til den lov, der skal udmønte aftalen om fonden for blandede byer fra november.

Konkret lægger partierne op til at give de almene boligprojekter, der er langt i forberedelsesfasen eller har været i udbud inden årsskiftet, en økonomisk håndsrækning.

0:000:00