Minister på vej med løsning på alment byggestop

Boligministeren lægger nu op til at give truede almene boligbyggerier mulighed for at overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent for at redde 1.400 almene boliger. Forligspartier og BL bakker op om tiltaget, men håber på hurtig implementering.  

Boligminister Christian Rabjerg Madsen foreslår at lade truede almene boligprojekter overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent. 
Boligminister Christian Rabjerg Madsen foreslår at lade truede almene boligprojekter overskride det normale rammebeløb med op til 20 procent. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Efter måneders politisk pres er boligminister Christian Rabjerg Madsen klar med et bud på en løsning for det stærkt udfordrede almene boligbyggeri.

Han foreslår nu et midlertidig løft af det maksimumbeløb, der i kombination med de høje byggepriser betyder, at mange almene boligprojekter aktuelt står til at falde.

Konkret lægger ministeren op til at lade kommunerne tillade en overskridelse på 20 procent i forhold til det normale rammebeløb, der lægger et loft over, hvad det må koste at realisere en almen bolig. 

Initiativet skal sikre gennemførelsen af op til 1.400 almene boliger, lyder det i et notat om det nye ændringsforslag til lovforslaget om fonden for blandede byer.

Det har onsdag ikke været muligt for Altinget at få interview med boligministeren, der i stedet har sendt en generel kommentar om forslaget i en mail:

"Regeringen er ved at se på mulige løsninger, som på den ene side bidrager til, at der bliver bygget tilstrækkeligt med nye almene boliger, som er en væsentlig regeringsprioritet, og at det samtidig sker på en økonomisk ansvarlig måde, så det ikke bidrager til overophedning af økonomien" lyder det her.

I første omgang vil boligministeren med forslaget nedsætte en arbejdsgruppe under Boligministeriet og Finansministeriet, der skal se på, hvordan initiativet bedst realiseres.

Det er eksempelvis endnu ikke afklaret, hvordan merudgifterne til byggeriet skal finansieres.

I ændringsforslaget holder ministeren således døren åben for, at både staten, kommunerne, beboerne, de almene boligorganisationer, Landsbyggefonden eller en kombination af alle mulighederne kan afholde regningen. 

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024