Thor Möger forlader S på Christiansborg

KARRIERESKIFT: Thor Möger Pedersen forlader sin stilling hos Socialdemokratiet på Christiansborg for at blive chef for Cowis Economics and Management-afdeling. 

Thor Möger Pedersen skal fremover prøve kræfter med det private erhvervsliv. Det sker, når han forlader stillingen som chef for Socialdemokratiets politiske afdeling til fordel for en chefstilling i Cowi. 

Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse. 

"Det er endog meget svært at sige farvel til Socialdemokratiet og Christiansborg i det hele taget. Men det er betryggende at forlade et Socialdemokrati i topform. Jeg har altid gerne villet prøve kræfter med det private erhvervsliv, og den mulighed er opstået nu. Cowi er en unik virksomhed, som jeg glæder mig til at blive en del af – og jeg forbereder mig på en stejl læringskurve," fortæller Thor Möger Pedersen.

Thor Möger Pedersen kommer til at stå i spidsen for 70 medarbejdere i Cowi Economics and Management. Afdelingen leverer analyser og løsninger til offentlige institutioner og private virksomheder.

Fra minister til chef i det private
Thor Möger Pedersens skift til det private erhvervsliv sker efter adskillige år på Christiansborg. Han er tidligere strategisk rådgiver for SF, men fungerede som skatteminister for SF fra 2011 til 2012 som den yngste danske minister nogensinde. Han har desuden været formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. I 2013 skiftede han SF ud med Socialdemokratiet, og i 2014 blev hans ansat af Socialdemokratiet på Christiansborg som udviklingschef.  

Med Thor Möger Pedersens skift til Cowi får Socialdemokratiets politiske afdeling på Christiansborg økonom Mathias Secher som konstitueret chef. Mathias Secher har hidtil været souschef i afdelingen. Stillingen som souschef konstitueres til Mette Frederiksens personlige assistent, Sara Vad Sørensen.

Forrige artikel Regeringen og DF ændrer kurs og lemper kritiseret forslag til opholdskrav Regeringen og DF ændrer kurs og lemper kritiseret forslag til opholdskrav Næste artikel Ole Birk vil ikke blande sig i konflikt mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund Ole Birk vil ikke blande sig i konflikt mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund