Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S)
(Foto: Statsministeriet)

Thorning: Mærsk var af en særlig støbning

16. april 2012 kl. 13:02
DOKUMENTATION: Danmark har mistet en stor personlighed. Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ved nyheden om skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møllers død. Læs pressemeddelelsen her.
| Flere
"Danmark har mistet en betydningsfuld erhvervsmand og en person af en helt særlig støbning. Få har som skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller sat sit præg på Danmarks nyere historie. Placeringen af A.P.Møller - Mærsk som et af verdens førende rederier vidner om en unik forretningssans, som har været med til at skabe store værdier for det danske samfund.

Mærsk Mc-Kinney Møller har med sit store engagement i dansk kultur og sin egenart sat sit præg overalt i landet. Støtten gik til bevarelse af nationale mindesmærker såvel som bygningen af Operaen i København. På samme måde var Mærsk Mc-Kinney Møller engageret i socialt arbejde, blandt andet for at sikre unge mulighed for at tage uddannelse i udlandet. Pligt og arbejdsomhed var gennemgående værdier for Mærsk Mc-Kinney Møllers virke, og så sent som i sidste uge deltog han trods sin høje alder i sin virksomheds generalforsamling.

Mærsk Mc-Kinney Møller opnåede i sit lange liv at vinde danskernes respekt."

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK