Thulesen Dahl på Folkemødet: Har man sagt A, behøver man ikke sige B

PARTILEDERTALE: Thulesen Dahl (DF) benyttede sin tale på Folkemødet i Allinge til at opfordre Mette Frederiksen (S) til at holde De Radikale uden for udlændingepolitikken. Samtidig gav han udtryk for bekymring for, at Venstre ikke ville stå vagt om grænsekontrollen. 

Socialdemokratiet gik til valg på at videreføre en stram udlændingepolitik, så nu må de stå fast i regeringsforhandlingerne med SF, Enhedslisten og ikke mindst De Radikale.

Det slog Kristian Thulesen Dahl (DF) fast, da han lørdag middag gik på scenen ved Folkemødet i Allinge:

"Vi har jo et udsagn, der hedder: Har man sagt A – må man også sige B. Men lige præcis efter valget er det måske på sin plads at advare imod netop det. A er jo partibogstavet for Socialdemokratiet. B for De Radikale. Så her er en opfordring til Mette Frederiksen, som jeg håber trænger ind bag de lukkede døre på Christiansborg. Drop udsagnet i denne omgang. Har man sagt A – behøver man ikke også sige B," sagde Thulesen Dahl.

Han pegede på, at Socialdemokratiets løfter om at stå fast på udlændingepolitikken har flyttet stemmer fra Dansk Folkeparti. Han advarede derfor Frederiksen om, hvad der ville ske, hvis hun ikke leverede:

"Så kan jeg love dig, at så tager vi mandaterne hjem igen," sagde han.

Slår Venstre hælene sammen?
I talen, som kommer kort efter Dansk Folkepartis dårlige resultater ved valgene til Europa-Parlamentet og Folketinget, gjorde Thulesen Dahl det klart, at udlændingepolitikken heller ikke er i sikre hænder hos Venstre:

"Venstre har hang til det blå-gule EU-flag. Det viser de stolt frem på kulturaftenen på Christiansborg. Så er Dannebrog gemt væk. Og selv på deres strømper ynder de at skilte med EU-flaget frem for Dannebrog," sagde Thulesen Dahl og fortsatte:

"Så hvad sker der, når EU beslutter, at det skal være slut med grænsekontrollen? Står Lars Løkke Rasmussen så mon igen ved Kruså sammen med Inger Støjberg og siger: Ikke tale om? Eller kigger de på det blå-gule flag og slår hælene sammen og siger javel? Jeg frygter det sidste."

Glæd jer ikke for tidligt
I sin tale erkendte Thulesen Dahl, at Dansk Folkeparti led et eklatant nederlag ved folketingsvalget, hvor de mistede 21 mandater:

"Lad mig bare sige det, som det er. Dansk Folkeparti fik et elendigt valg. Det tager vi på os. Men til de af vores modstandere, der lige nu godter sig, vil jeg sige: Glæd jer ikke for tidligt," sagde han.

Han brystede sig dog af, at DF som regeringens støtteparti de seneste år har rykket politikken – både på udlændinge- og velfærdsdagsordenen.

Faktisk mener Thulesen Dahl, at DF har rykket de andre partier så meget på politikken, at deres nederlag måske i virkeligheden er en sejr:

"Jeg har siden valget spekuleret på, om vi egentlig har tabt eller reelt faktisk vundet," sagde han.

"I virkeligheden har partierne påstået, at de i store træk er parate til at sikre gennemførelsen af vores politik. Og er vi så overhovedet nødvendige?" spurgte Kristian Thulesen Dahl i sin tale.

Forrige artikel Messerschmidt: Der må ikke herske tvivl om, at vi er et borgerligt parti Messerschmidt: Der må ikke herske tvivl om, at vi er et borgerligt parti Næste artikel Folketingets vagthunde: Rodet hos Skat fortsætter Folketingets vagthunde: Rodet hos Skat fortsætter
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.