Om  
Martin Præstegaard
Bo Foged

Tidligere departementschef bliver ny direktør for ATP

Martin Præstegaard bliver ny administrerende direktør for Danmarks største pensionsselskab ATP. Han er tidligere departementschef i Finansministeriet og har siden 2019 været viceadministrerende direktør hos ATP.

Martin Præstegaard var departementschef i Finansministeriet fra 2014 til 2019. Til sommer bliver han ny administrerende direktør hos ATP.
Martin Præstegaard var departementschef i Finansministeriet fra 2014 til 2019. Til sommer bliver han ny administrerende direktør hos ATP.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

ATP’s bestyrelse udnævner Martin Præstegaard som ny administrerende direktør.

Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

"Jeg er meget glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig og ser frem til den opgave, der venter mig. Det er et stort privilegium at få lov at varetage en så vigtig samfundsopgave," lyder det fra Martin Præstegaard.

Han overtager posten efter Bo Foged, som har været direktør siden 2015. Foged forlader ATP til fordel for en stilling som partner i et investeringsselskab.

Til sommer overtager Martin Præstegaard det øverste ansvar, hvor han har været viceadministrerende direktør hos ATP siden 2019. Inden da kom han fra stillingen som departementschef i Finansministeriet.

"Martin er yderst kompetent og velegnet til at varetage den vigtige opgave det er, at være direktør i en institution, der har en nøglefunktion i det danske samfund. Martin har en stærk evne til at skabe resultater og tænke i løsninger, og derfor er han også den rette," udtaler ATP’s bestyrelsesformand, Torben M. Andersen.

Martin Præstegaard har tidligere været økonomidirektør i DR og kontorchef i Finansministeriet.

Bo Foged fortsætter som administrerende direktør til 30. juni. Martin Præstegaard tiltræder 1. juli.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Præstegaard

Adm. direktør, ATP
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002)

Bo Foged

Partner og investeringsdirektør, CIP - Copenhagen Infrastructure Partners
cand.merc.aud. (CBS 1997)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024