Om  
Pernille Bendixen

Tidligere folketingsmedlem melder sig ud af DF

Pernille Bendixen melder sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod coronapas. Hun forlader i den forbindelse også Odense Byråd.

Simon Engell Kjøller

Tidligere folketingsmedlem og nuværende medlem af Odense Byråd Pernille Bendixen melder sig ud af Dansk Folkeparti.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Bendixen melder sig ud af partiet, fordi hun er utilfreds med, at Dansk Folkeparti er med i aftalen, der blev præsenteret sent mandag aften, om en genåbningsplan, som blandt andet indeholder et coronapas.

"Meget kan jeg leve med. Men coronapas kan jeg ikke leve med," skriver Pernille Bendixen på Facebook.

Mandagens politiske aftale på Christiansborg betyder, at der indføres et krav om at fremvise et såkaldt coronapas, som bevis for vaccination eller negativ test, for at besøge frisører og restauranter. 

"Det kan jeg ganske enkelt ikke støtte, og jeg har derfor valgt at melde mig ud af Dansk Folkeparti i dag. Det er en beslutning, jeg er rigtig ked af, men for min egen skyld helt nødvendig," skriver Pernille Bendixen.

Pernille Bendixen har været medlem af Odense Byråd for Dansk Folkeparti siden 2010, men skriver på Facebook, at hun overlader sin plads i Odense byråd til Carsten Sørensen (DF) per 14. april.

Pernille Bendixen var medlem af Folketinget fra 2015 til 2019 og midlertidigt som stedfortræder for Alex Ahrendtsen fra december 2019 til september 2020. Hun var blandt andet børne-, idræts-, kultur- og medieordfører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Bendixen

Fhv. 2. viceborgmester (løsgænger), Odense Kommune
salgsassistent (Imerco, 1998)

0:000:00