Tidligere konservativ MF'er skifter til Liberal Alliance

PARTIHOP: Det tidligere konservative folketingsmedlem Jørgen Lundsgaard skifter til Liberal Alliance. Han bliver partiets spidskandidat i Svendborg byråd.
Placeholder image
Foto: www.ft.dk

Liberal Alliance har fået endnu et byrådsmedlem. Det drejer sig om Jørgen Lundsgaard, som fremover vil repræsentere partiet i kommunalbestyrelsen i Svendborg.

Jørgen Lundsgaard sad i Folketinget for Konservative i perioden fra 2009-2011, hvor han kom ind som afløser, da Bendt Bendtsen blev valgt til Europa-Parlamentet. I Folketinget var Lundsgaard blandt andet Konservatives energiordfører. Nu skifter han til Liberal Alliance.

”Jeg har været konservativ i mange år, men jeg føler mig godt hjemme hos Liberal Alliance. Det er et erhvervsvenligt parti, som også er socialt bevidst,” siger han til Altinget.dk.

Ud over den landspolitiske karriere har Lundsgaard i en årrække siddet i byrådet i Svendborg for Konservative. I efteråret valgte Lundsgaard imidlertid at blive løsgænger efter en intern partistrid om udviklingen af havnen i Svendborg.

Nu bliver Lundsgaard Liberal Alliances spidskandidat til efterårets kommunalvalg, og selv tror han, at han har gode chancer for valg.

”Jeg er kendt som en stemmesluger i Svendborg. Hvis jeg ikke kan trække et mandat, så har jeg ikke gjort mit arbejde godt nok,” siger han.

Med Jørgen Lundsgaards partiskifte har Liberal Alliance i alt 19 byrådsmedlemmer.

 

 


Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser