Tidligere minister bliver ny generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp

JOB-NYT: Dansk Flygtningehjælp har nu valgt tidligere R-minister Christian Friis Bach til at overtage jobbet som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp 1. november efter Andreas Kamm, der har været på posten de sidste 20 år.

Den tidligere radikale udviklingsminister, Christian Friis Bach, afløser Andreas Kamm som generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, når han forlader posten i slutningen af oktober 2017.

Det skriver Dansk Flygtningehjælp i en pressemeddelelse.

51-årige Christian Friis Bach har gennem sin karriere haft fokus på internationale opgaver og har senest været leder af FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE). Han ser frem til flere af den type opgaver i sin nye stilling og udtaler:

"Dansk Flygtningehjælp er en unik organisation med stor international anerkendelse, som hver eneste dag gør en positiv forskel for millioner af mennesker på flugt og i nød."

Organisationen er en privat humanitær organisation grundlagt i 1956, hvori Andreas Kamm har været generalsekretær siden 1998.

Han har blandt andet været med til at udvikle Dansk Flygtningehjælp til være en større international ngo med kontorer i 40 lande og et årligt budget, der nærmer sig tre milliarder kroner.

Det ligger nu på Christian Friis Bachs skuldre at videreudvikle organisationen med sin internationale erfaring med særligt udviklingsområdet.

Om valget af den nye generalsekretær udtaler formanden for Dansk Flygtningehjælp, Stig Glent-Madsen:

”Det har været helt afgørende for os, at den nye generalsekretær både er en leder med en solid international erfaring, stor anseelse og stærke personlige værdier. Det er vigtige forudsætninger, for at Dansk Flygtningehjælp fortsat kan løfte de meget komplekse opgaver, som vi står over for, både globalt og i Danmark. Jeg er derfor utrolig glad for, at det bliver Christian Friis Bach, der skal overtage posten til efteråret, og jeg kan ganske enkelt ikke forestille mig en bedre og mere oplagt kandidat til jobbet.”

Som følge af sin nye stilling har Christian Friis Bach meldt sig ud af Radikale. Han fortæller til Politiken, at han ikke finder det rigtigt at være politisk engageret, når han skal stå i spidsen for en organisation som Dansk Flygtningehjælp.

Forrige artikel Regeringen udnævner ny generalkonsul i Flensborg Regeringen udnævner ny generalkonsul i Flensborg Næste artikel Ankestyrelsen får ny direktør Ankestyrelsen får ny direktør
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.