Tidligere V-folketingskandidat bliver ny forperson for Alternativet

LANDSMØDE: Alternativet har på sit landsmøde valgt den tidligere folketingskandidat for Venstre Michael Jellesmark som deres nye forperson. Få overblik over alle valgte her.

ODENSE: Med stående applaus fra landsmødedeltagerne blev Michael Jellesmark søndag valgt som Alternativets nye forperson.

Med sig i bagagen har han erfaring med partiledelse, som han tildraget sig i et andet parti. Han er nemlig tidligere medlem af Venstres hovedbestyrelse, ligesom han også har været folketingskandidat for partiet.

Jellesmark overtager stafetten fra Nilas Bay-Foged, der stopper som forperson efter blot et år. Det har været et år, hvor Alternativet har været igennem et stormfuldt efterår med en række skandalesager og oplevet en medlemstilbagegang på 1.250 personer.

Dermed er der også en klar opgave for den nye forperson.

"Min vigtigste opgave bliver uden tvivl at få samlet organisationen igen og få skabt en fælles retning, så vi sammen kan stå op og komme derudad," siger Michael Jellesmark til Altinget.

Nu skal tanker omsættes til praktik
Han understreger dog, at han ikke mener, at partiet er decideret splittet.

"Der er stor opbakning til den afgående forperson, og der er stor opbakning til vores politiske leder. Men vi er et nyt, ungt parti, og når man starter med en organisation op, skal man lære først. Der har vi fundet ud af, at vi har brug for noget styring på nogle områder, hvor vi før tænkte, at vi godt kunne give lidt slip," siger han.

Hvad vil du gøre anderledes, end Nilas gjorde som forperson?

"Den store forskel på mig og Nilas er, at Nilas er en ubetinget fantastisk tænker, hvor jeg er helt klart er mere en praktiker. Vi er nu kommet til et tidspunkt, hvor mange af de tanker skal omsættes til praktik," siger Michael Jellesmark.

Mere inddragelse skal vende medlemsudviklingen
Den nye forperson har allerede et forslag til en ny tilgangsmåde, der både skal samle partiet og vende medlemsudviklingen.

"Der var et signal i nogle af de forslag, der blev lagt frem på landsmødet, om at resten af organisationen rigtig gerne vil deltage i det arbejde, som hovedbestyrelsen laver og være med til at påvirke fordelingen af midler. Det vil jeg klart lukke op for," siger Michael Jellesmark.

En større inddragelse af partiets menige medlemmer vil smitte af på medlemstallet.

"Hvis du giver et menneske ansvar og tillid til at udføre det ansvar, så plejer det at tiltrække flere mennesker. Hvis man føler sig inddraget, så vil man også gerne være med. Det tror jeg på," siger han.

Fortid i Venstre
Michael Jellesmark har været medlem af Alternativet siden december 2015, hvor han forlod Venstre. Ved folketingsvalget, hvor Alternativet stormede ind i Folketinget med ni mandater, var han selv folketingskandidat for Venstre i Københavns storkreds.

Han foretog sit skifte kort tid efter en anden tidligere Venstremand, Kåre Traberg Smidt, der søndag blev valgt ind i Alternativets vedtægtsudvalg.

Få et fuldt overblik over de valgte her.

Alternativets nye hovedbestyrelse:

 • Michael Jellesmark (Forperson)
 • Nilas Bay-Foged
 • Linnea Winblad Madsen
 • Anne-Marie Geertsen
 • Jesper Callesen
 • Eva Böcher Lassen
 • Poul Brandrup
 • Gitte Menaka Hansen
 • Torben Petersen Nicolaisen
 • Tobias Mark Jørgensen
 • Jesper Arp Rasmussen

Alternativets nye vedtægtsudvalg:

 • Kåre Traberg Smidt (ny)
 • Jan Kristoffersen (ny)
 • Astrid Carl (ny)
 • Peter Laudrup (genvalgt)
 • Anne Guldborg Pedersen (genvalgt)

Forrige artikel Uffe Elbæk: Frihed er noget, man kan mærke, dufte, nyde og svømme i Uffe Elbæk: Frihed er noget, man kan mærke, dufte, nyde og svømme i Næste artikel Kønskvoter og Elbæks fremtid: Fem nedslag fra Alternativets landsmøde Kønskvoter og Elbæks fremtid: Fem nedslag fra Alternativets landsmøde
Ung S-borgmester vinder Dialogprisen 2019

Ung S-borgmester vinder Dialogprisen 2019

INTERVIEW: Det blev den 26-årige Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S), der løb med årets dialogpris på Folkemødet. Altinget tog en snak med den nykårede prisvinder.