Om  
Marc Tarabella
Andrea Cozzolino

To EU-parlamentarikere får ophævet deres immunitet i korruptionssag

Europa-Parlamentet har frataget Marc Tarabella og Andrea Cozzolino deres parlamentariske immunitet. De to politikere er mistænkt for korruption i forbindelse med bestikkelsessag.

Belgiske Marc Tarabella er en af de anklagede i korruptionssagen, der har fået navnet "Qatargate".
Belgiske Marc Tarabella er en af de anklagede i korruptionssagen, der har fået navnet "Qatargate".Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Jonas Fredborg

På anmodning fra de belgiske myndigheder har Europa-Parlamentet ophævet Marc Tarabellas og Andrea Cozzolinos parlamentariske immunitet.

Det oplyser Europa-Parlamentet i en pressemeddelelse.

Italienske Andrea Cozzolino og belgiske Marc Tarabella, der begge er socialdemokrater, er under mistanke i korruptionsskandalen, der har fået navnet "Qatargate".

Her er flere personer allerede blevet varetægtsfænglset under anklage om at have modtaget bestikkelse fra Qatar og Marokko i bytte for positiv omtale.

Tidligere i år har Pier Antonio Panzeri, der er en af sagens hovedmistænkte, kendt sig skyldig i anklager om korruption, hvidvask og deltagelse i en kriminel gruppe.

Belgiske medier har i den forbindelse kunnet rapportere, at Pier Antonio Panzeri har indrømmet at have betalt Marc Tarabella mindst 120.000 euro i kontanter for positiv omtale af Qatar i Europa-Parlamentet.

Både Marc Tarabella og Andrea Cozzolino afviser at skulle have gjort noget ulovligt i sagen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marc Tarabella

Medlem, Europa-Parlamentet

Andrea Cozzolino

Medlem, Europa-Parlamentet

0:000:00