To ministre underskriver aftaler om asylsamarbejde med Rwanda

Den danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen er rejst til Rwanda for at styrke forholdet mellem de to lande.

Placeholder image
Foto: Rwanda Ministry of Foreign Affairs & International Cooperation

Samarbejdet mellem Danmark og Rwanda bliver nu forstærket med to nye aftaler.

Under et besøg i Rwanda har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) tirsdag underskrevet to aftaler, hvori Danmark og Rwanda lægger op til et tættere asyl- og migrationssamarbejde.

Det bekræfter Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet i en mail til Altinget.

”Danmark og Rwanda er nu blevet enige om at indgå to samarbejdsaftaler, som udtrykker gensidig interesse i et tættere asyl- og migrationssamarbejde og om øgede politiske konsultationer om udviklingssamarbejde,” skriver Udenrigsministeriet til Altinget.

Ifølge ministeriet er der ikke tale om forpligtende aftaler. Men de udgør en ramme for det fremtidige samarbejde mellem Danmark og Rwanda. Næste skridt bliver, at de to regeringer skal drøfte, hvor samarbejdet konkret kan styrkes. Der er ikke flere detaljer om indholdet af de to aftaler, da Udenrigsministeriet ikke har offentliggjort aftaleteksterne.

Derfor er det også uvist, om samarbejdet kan være et skridt på vejen til indfrielsen af Socialdemokratiets ambition om at etablere et modtagercenter for asylansøgere i et tredjeland. Men Rwanda er indtil videre det eneste land, som offentligt har været åben for sådan et samarbejde.

Mens regeringen har været tavs om besøget, har Rwandas udenrigsministerium offentliggjort en stribe billeder fra de to ministres besøg.

Omtalte personer

Flemming Møller Mortensen

Minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde, MF (S)
sygeplejerske (Sygeplejeskolen i Aalborg 1988), salgsuddannet (AstraZeneca 2004)

Mattias Tesfaye

Justitsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser