To ministre underskriver aftaler om asylsamarbejde med Rwanda

Den danske udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen er rejst til Rwanda for at styrke forholdet mellem de to lande.

Foto: Rwanda Ministry of Foreign Affairs & International Cooperation
Emma Qvirin Holst

Samarbejdet mellem Danmark og Rwanda bliver nu forstærket med to nye aftaler.

Under et besøg i Rwanda har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) tirsdag underskrevet to aftaler, hvori Danmark og Rwanda lægger op til et tættere asyl- og migrationssamarbejde.

Det bekræfter Udenrigsministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet i en mail til Altinget.

”Danmark og Rwanda er nu blevet enige om at indgå to samarbejdsaftaler, som udtrykker gensidig interesse i et tættere asyl- og migrationssamarbejde og om øgede politiske konsultationer om udviklingssamarbejde,” skriver Udenrigsministeriet til Altinget.

Ifølge ministeriet er der ikke tale om forpligtende aftaler. Men de udgør en ramme for det fremtidige samarbejde mellem Danmark og Rwanda. Næste skridt bliver, at de to regeringer skal drøfte, hvor samarbejdet konkret kan styrkes. Der er ikke flere detaljer om indholdet af de to aftaler, da Udenrigsministeriet ikke har offentliggjort aftaleteksterne.

Derfor er det også uvist, om samarbejdet kan være et skridt på vejen til indfrielsen af Socialdemokratiets ambition om at etablere et modtagercenter for asylansøgere i et tredjeland. Men Rwanda er indtil videre det eneste land, som offentligt har været åben for sådan et samarbejde.

Mens regeringen har været tavs om besøget, har Rwandas udenrigsministerium offentliggjort en stribe billeder fra de to ministres besøg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Møller Mortensen

MF (S), klosterforstander, Aalborg Kloster fhv. minister for udviklingssamarbejde og for nordisk samarbejde
Sygeplejerske (Sygeplejeskolen i Aalborg 1988), salgsuddannet (AstraZeneca 2004)

Mattias Tesfaye

Børne- og undervisningsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

0:000:00