Om  
Lone Ussing Lindsby
Annemarie Schou Zacho-Broe

To uger efter regionsdirektørs afgang: Region Sjælland udpeger ny direktør

Koncerndirektør Lone Lindsby konstitueres som regionsdirektør i Region Sjælland. Det sker kort tid, efter den foregående regionsdirektør, Annemarie Schou Zacho-Broe, indgik en gensidig fratrædelsesaftale med regionen. Artiklen er blevet rettet efter sin udgivelse. Læs mere i bunden af artiklen.

Foto: Region Sjælland
Lærke Møller Hansen

Det er en erfaren topleder inden for sundhedsområdet, der sætter sig for bordenden i Region Sjælland.

Lone Lindsby, der siden 2017 har bestredet stillingen som koncerndirektør, konstitueres som regionsdirektør. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

"Vi har i vores region store udfordringer med ulighed i sundhed, vi har mangel på personale, flere ældre og de mest syge borgere. Derfor er vi også meget langt fremme med at tænke løsninger på udfordringerne i fremtidens sundhedsvæsen," udtaler Lone Lindsby.

En del af ledelsestoppen

Den nyvalgte direktør har i mange år arbejdet med strategisk ledelse og har siddet som koncerndirektør i Region Sjælland siden 2017.

Her har hun blandt andet været med til at lede udviklingen af Det Nære Sundhedsvæsen, der står for at udvikle fremtidens sundhedstilbud i samarbejde med sygehusene, kommunerne, praktiserende læger og borgerne. Hun har som koncerndirektør haft det overordnede ansvar for psykiatrien, socialområdet og det præhospitale område i Region Sjælland. 

Lindsby er tidligere koncerndirektør og stabsdirektør for Strategi- og forretningsudvikling hos DSB, ligesom hun har været direktør for nyt kampfly-programmet i Forsvarsministeriet.

Direktionen suppleres med Lisbeth Iversen, direktør i Koncern Ledelse og Kommunikation samt regionens budgetchef, Mikkel Søndergaard, der begge konstitueres i regionens direktion.

Alle partier i Regionsrådet står samlet bag beslutningen om konstitueringen af Lone Lindsby som regionsdirektør samt konstituering af to nye direktionsmedlemmer, oplyses det i pressemeddelelsen.

Læs også

En ny profil

Valget af den nye regionsdirektør sker kort tid, efter at den foregående leder, Annemarie Schou Zacho-Broe, blev fritaget for tjeneste med øjeblikkelig virkning efter fem måneders ansættelse.

Få dage efter annoncerede parterne en gensidig fratrædelsesaftale.

Begge dele skete ifølge regionsformand Heino Knudsen efter en samlet vurdering og udfra et ønske om en "ny profil".

Annemarie Schou Zacho-Broe har før været i vælten, da hun som kommunaldirektør i Fredericia Kommune blev politianmeldt af kommunen grundet mistanke om habilitetsproblemer i samarbejdet med daværende borgmester Jacob Bjerregaard. Zacho-Broe blev desuden hjemsendt. Men politisagen er siden blevet droppet og hjemsendelsen erklæret uberettiget.

Rettelse: I den oprindelig overskrift stod der, at Annemarie Zacho-Broe blev fyret som regionsdirektør. Det er formelt set ikke korret. Hun blev først fritaget for tjeneste og indgik senere en gensidig fratrædelsesaftale.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Ussing Lindsby

Regionsdirektør, Region Sjælland
cand.polit. (Københavns Uni. 1991)

Annemarie Schou Zacho-Broe

Seniorrådgiver, rådgivningsvirksomhed Not a box
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2007)

0:000:00