Om  
Annemarie Schou Zacho-Broe

Efter fem måneder: Regionsdirektør fritages for tjeneste

Regionsdirektør i Region Sjælland Annemarie Schou Zacho-Broe fritages for tjeneste med øjeblikkelig virkning efter fem måneders ansættelse. 

Annemarie Schou Zacho-Broe er, efter fem måneders ansættelse, blevet fritaget fra sin stilling som regionsdirektør.<br>
Annemarie Schou Zacho-Broe er, efter fem måneders ansættelse, blevet fritaget fra sin stilling som regionsdirektør.
Foto: Claus Bech
Johan Auken Alstrup

Formandskabet i Region Sjælland har i dag 18. september valgt at fritage regionsdirektør Annemarie Schou Zacho-Broe for tjeneste. Der indledes nu en personaleproces.

Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

"Det er desværre ikke på nuværende tidspunkt muligt at give yderligere oplysninger i sagen i respekt for personaleprocessen. Region Sjælland har i øvrigt ikke kommentarer til sagen," skriver regionen.

Annemarie Schou Zacho-Broe har tidligere været i vælten, da hun var kommunaldirektør i Fredericia Kommune. 

Her blev hun og borgmester Jacob Bjerregaard politianmeldt af kommunen grundet mistanke om habilitetsproblemer i deres samarbejde. Zacho-Broe blev samtidig hjemsendt.

Politisagen blev dog droppet grundet manglende beviser, og i august 2022 fik Zacho-Broe medhold i sagen om sin hjemsendelse.

Læs også

"Sagen har haft store omkostninger for mange mennesker, og personligt glæder jeg mig over at kunne sætte et punktum og komme videre i mit arbejdsliv," sagde Annemarie Schou Zacho-Broe dengang.

Syv måneder senere kunne et enstemmigt regionsråd i Region Sjælland fortælle, at Zacho-Broe var ansat som ny direktør

"Jeg havde fire rigtigt gode og lærerige år i Fredericia Kommune, inden sagen ramte for to år siden. Som leder og menneske er jeg kommet styrket ud af forløbet. Man skal gå op i fakta og ikke løbe med fornemmelser, følelser og stemninger. Det er en vigtig læring, som jeg tager med mig og også vil bruge i jobbet som regionsdirektør i Region Sjælland," udtalte regionsdirektøren i forbindelse med sin ansættelse.

Region Sjællands fritagelse af Zacho-Broe kommer blot få måneder efter, at regionsdirektør i Region Midt, Pernille Blach Hansen, opsagde sit job i juni. Det skete efter den medieomtalte ”Kræftskandale”, som Blach Hansen imidlertid ikke kæder til sin opsigelse.

Regionens lægefaglige koncerndirektør, Helene Probst, stoppede dog samtidig og pegede på skandalen som årsag til dette.

Det vides ikke, hvor længe personaleprocessen mod Annemarie Schou Zacho-Broe vil stå på.

Fagforeningen Djøf bistår Annemarie Schou Zacho-Broe i det videre forløb, og i et skrifligt svar til TV 2 udtrykker den administrerende direktør, Tomas Therkildsen, "forundring over for dels den meget ukonkrete begrundelse  for afskedigelsen og den proces, Region Sjælland har valgt at følge i sagen".

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Annemarie Schou Zacho-Broe

Seniorrådgiver, rådgivningsvirksomhed Not a box
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024