Om  
Jacob Bjerregaard
Annemarie Schou Zacho-Broe

Sag mod Fredericia-borgmester droppes på grund af manglende beviser

Statsadvokaten i Viborg opgivet sagen mod tidligere borgmester og kommunaldirektør i Fredericia for grove eller oftere gentagne forsømmelser eller tilsidesættelse af deres pligter. 

Arkivfoto. Sagen droppes mod tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe efter manglende beviser. 
Arkivfoto. Sagen droppes mod tidligere borgmester Jacob Bjerregaard og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe efter manglende beviser.  Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Sydøstjyllands Politi dropper sagen om mod tidligere borgmester kommunaldirektør i Fredericia. Det sker, da der ikke har været tilstrækkelig bevisbyrde i sagen, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse

Det drejer sig om tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, der blandt andet har været under mistanke for at have et for nært personligt forhold. Derudover har efterforskningen også undersøgt Jacob Bjerregaards køb af en byggegrund i kommunen samt lækken af en intern advokatundersøgelse fra Horten.

Politiet oplyser, at efterforskningen vedrørende Bjerregaards køb af en byggegrund nu også standes, "fordi der ikke er grundlag for at fortsætte den, da der ikke er fremkommet beviser for strafbart forhold, ligesom det må antages, at forholdene er forældede," skriver politiet. 

Efterforskningens spørgsmål

I forhold til spørgsmålet om Jacob Bjerregaard køb af en byggegrund i 2016, er den tidligere borgmester blevet anmeldt for muligt misbrug af sin position som borgmester. Undersøgelserne blev sat i værk efter Ekstra Bladet havde skrevet en række artikler, om hvordan købet af grunden var foregået for næsen af andre interesserede købere. Det skabte tvivl om, hvorvidt handlen var gået lovligt for sig.

I forbindelse med advokaternes afdækning af, om salget af grunden var foregået efter bogen, kom det til overfladen, at borgmester Jacob Bjerregaard havde en "relation af nær karakter" til kommunaldirektøren Annemarie Zacho-Broe.

Læs også

Sydøstjyllands politi beskriver, at anklagen til dels gik på, at parterne havde undladt "at orientere Økonomiudvalget eller andre om en intim relation mellem dem, samt undladt at fortælle om rygterne herom," og dels, at de ikke heller ikke havde oplyst Økonomiudvalget om en "anonym mail af 19. oktober 2019."

Efterforskningens strafbare spørgsmål har derfor været, om der har der været en sådan intim relation mellem de sigtede, at dette har medført inhabilitet, og om de sigtede har groft tilsidesat deres pligter ved ikke at underrette Økonomiudvalget om den anonyme mail.

I forhold til spørgsmålet om Bjerregaards køb af byggegrunden, oplyser Politiet, at "Fredericia Kommune har fulgt sin egen praksis ved mundtlige bud, og at den tidligere borgmester ikke foretog sig andet end at afgive et mundtligt bud på den byggegrund, som han ønskede at erhverve."

Sagen droppes 

Efterforskningen har foregået i omkring et år og politiet har afhørt cirka 35 vidner i sagen, herunder flere medlemmer af Økonomiudvalget i kommunen og hovedpersonerne Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe.

Fredericia Kommune har desuden udleveret en række bilag til sagen og sikret korrespondance i form af e-mails og SMS-beskeder, og politiet har som led i efterforskningen ransaget de sigtedes bopæle og elektroniske medier.

Nu er det altså besluttet ikke at rejse tiltale på grund af manglende beviser i sagen. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Bjerregaard

Public affairs-director, Grace, fhv. borgmester (S), Fredericia Kommune, fhv. MF (2011-2013)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Annemarie Schou Zacho-Broe

Forperson, Social Sundhed, fhv. kommunaldirektør, Fredericia Kommune
cand.scient.pol.