Om  
Pernille Blach Hansen
Helene Bilsted Probst
Anders Kühnau Hansen

Topchefer i Region Midt stopper efter kræftskandale

Regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, og den lægefaglige koncerndirektør, Helene Probst, i Region Midtjylland har sagt op efter kræftskandalen.

Pernille Blach Hansen stopper som regionsdirektør i Region Midtjylland. Hidtil har Region Midtjylland kun erkendt deres fejl i 13 af de 306 kræftsager.
Pernille Blach Hansen stopper som regionsdirektør i Region Midtjylland. Hidtil har Region Midtjylland kun erkendt deres fejl i 13 af de 306 kræftsager.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

To topchefer i Region Midtjylland har sagt op i kølvandet på kræftskandalen, hvor 306 kræftpatienter ikke fik den behandling, som de havde krav på. 

Det drejer sig om regionsdirektør, Pernille Blach Hansen, og lægefaglig koncerndirektør, Helene Probst. 

De har begge meldt deres opsigelse på LinkedIn, men Pernille Blach Hansen kæder ikke sit stop direkte sammen med skandalen.

"Efter længere tids overvejelse har jeg opsagt min stilling som regionsdirektør (CEO) i Region Midtjylland. Det er nu tid til et sporskifte," skriver regionsdirektøren.

Det gør Helene Probst til gengæld, der understreger, at der er tale om skæv prioritering og alvorlige fejl. 

"Jeg håber, at gode og kloge samarbejdspartnere i fredstid vil reflektere over håndtering af sager, hvor der sker fejl. Jeg tror, at vi skal finde modet til at gøre det på en anden måde," skriver Helene Probst.

Medarbejderflugt ærgrer formanden

Regionsrådsformand i Region Midt, Anders Kühnau, ærgrer sig over medarbejderflugten.

"Jeg er ked af begge opsigelser. Der er tale om to kompetente og vidende ledere," siger han ifølge en pressemeddelelse fra regionen. 

De to opsigelser er ikke de to eneste tilfælde, hvor to anerkendte kirurger på mave- og tarmkirurgisk afdeling på Aarhus Universitetshospital i sidste uge tog deres afsked i mistillid til afdelingslederen. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Blach Hansen

Underdirektør for miljøsektoren, Niras, fhv. MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2000)

Helene Bilsted Probst

Lægefaglig direktør i Danske Regioner, fhv. lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland, fhv. vicedirektør, Sundhedsstyrelsen
MPH (CBS. 2016), speciallæge i samfundsmedicin (Københavns Uni. 2013), cand.med. (Københavns Uni. 2001)

Anders Kühnau Hansen

Formand, Danske Regioner, regionsrådsformand (S), Region Midtjylland, medlem, Kattegatkomitéen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2008)

0:000:00