Tobias Weische vil anføre Danmarks EU-kritiske unge: "Vi skal som samlet enhed sige, at vi ikke vil have mere føderalisme"

EU-Skeptisk Ungdom er en ny bevægelse, der har en kritisk holdning til den øgede politiske integration i Unionen. Men Danmark skal ikke ud af samarbejdet, slår formand Tobias Weische fast. 

Tobias Weische er stifter og formand for EU-Skeptisk Ungdom. "Vi er i den grad bekymret, for der er kul på føderalisttoget," lyder det.
Tobias Weische er stifter og formand for EU-Skeptisk Ungdom. "Vi er i den grad bekymret, for der er kul på føderalisttoget," lyder det.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Tobias Weische mente, at der manglede en tværpolitisk ungdomsbevægelse for folk, der forholder sig kritisk til EU, men ikke vil ud af Unionen. Derfor har han nu startet EU-Skeptisk Ungdom.

”Der har manglet en organisation, der har kunne samle unge EU-skeptiske stemmer. Folk, der bakker op om det samarbejde, som danskerne har stemt sig ind i, men som mener, at EU bevæger sig længere og længere væk fra sit oprindelige ståsted, og som mener, at det ikke er i danskernes interesse,” siger Tobias Weische.

Organisationen blev stiftet 20. februar i år og har i dag over 100 medlemmer. EU-Skeptisk Ungdom er en tværpolitisk organisation, siger Weische. Han lægger vægt på, at der er medlemmer fra SFU til DFU. 

"Det skal ikke handle om partiskel, og hvorvidt man er rød eller blå. Vi skal som samlet enhed sige, at vi ikke vil have mere føderalisme i EU," siger han.

EU-Skeptisk Ungdom får to ben at gå på, siger den nybagte formand. 

Det skal ikke handle om partiskel, og hvorvidt man er rød eller blå. Vi skal som samlet enhed sige, at vi ikke vil have mere føderalisme i EU.

Det første handler om det politiske. 

"Vi har tre pejlemærker. EU skal være et økonomisk samarbejde og ikke mere end det, Unionen skal demokratiseres, og den føderalistiske tankegang skal stoppes," siger Tobias Weische. 

Den andet ben handler om folkeoplysning for at få flere til at forstå og engagere sig i EU-politik. 

0:000:00