Tørnæs i FN-tale: Danmark skal have plads i Menneskerettighedsråd

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) taler til FN's Generalforsamling 2017. 

VIDEO: Ulla Tørnæs talte varmt for Danmarks kandidatur til FN's Menneskerettighedsråd og opfordrede andre nationer til også at bruge 0,7 procent af BNP på udviklingsbistand i tale til FN's generalforsamling.

Danmark har aldrig haft en plads i FN's Menneskerettighedsråd, men udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) satte torsdag i New York streg under regeringens ambition, om at Danmark skal have en plads i rådet fra 2019. 

"Som en langvarig støtte af FN-systemet og ved at være en fortaler for værdighed og rettigheder for alle, mener vi, at Danmark kan give et væsentligt bidrag i rådet," sagde Ulla Tørnæs til generalforsamlingen.  

Ambitionen har regeringen haft lige siden 2015, hvor daværende udenrigsminster Kristian Jensen (V) annoncerede kandidaturet.

Menneskerettighedsrådet består af 47 nationer, som vælges af FN's generalforsamling. 

Rådet vælges i fem regionale grupper, og det er derfor i Europa og Nordamerika, at Danmark skal kæmpe om kandidaturet, som endeligt afgøres i oktober 2018.

De nationer, hvis medlemskab udløber i 2019 i Danmarks regionale gruppe, er USA og Storbritannien. 

Læs mere om Danmarks kandidatur hos Udenrigsministeriet her.

Ud over at tale om kandidaturet til FN's Menneskerettighedsråd opfordrede Tørnæs til, at andre nationer gør som Danmark og bruger 0,7 procent af BNP på udviklingsbistand.  

Se et kort uddrag fra talen ovenfor.

Forrige artikel Holstein: Bilaftale giver LA en symbolsk sejr Holstein: Bilaftale giver LA en symbolsk sejr Næste artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med?