Top 10 debat: Det ville I helst læse på Altinget i 2017

ÅRET DER GIK: Bier, Mads Holger og Anders Foghs eftermæle var nogle af de emner, der optog Altingets læsere i 2017, men ingen tiltrak dog læsernes opmærksomhed som Venstres Inger Støjberg.

Altingets læserskare har været inde i en støt stigende kurve det seneste år, og det gælder i den grad også for vores debatstof. Vi har både debatstof på vores gratis forside, der adresserer og analyserer de bredere politiske og mediemæssige begivenheder, og vi har debatten på vores adskillige niche-portaler.

Desuden er kronikker også et format, der er i vækst på Altinget, da vi løbende modtager mere og mere eksternt stof af høj kvalitet, som vi gerne publicerer, og som læserne finder interessant.

Denne liste udgøres af vores frit tilgængelige kommentarer og klummer, der dagligt offentliggøres på Altinget.dk og også kan læses via vores daglige nyhedsbreve. Det er samtidig noget af vores mest læste stof. Oversigten over de mest læste debatter på vores forskellige portaler publiceres efter nytår. 

Vi har en bred palet af cirka 25 fast tilknyttede skribenter (hvoraf seks er medlemmer af Folketinget), der dagligt diverterer vores kræsne læserskare med veltilberedte lækkerier fra den seriøse ende af meningsslagmarken.

I år er blandt andet Anna Libak, Michael Kristiansen og Stine Bosse kommet til som nye skribenter.

Årets absolut mest læste klumme står journalist Paula Larrain for. Klummen fra 8. februar, (eller kommentaren, som vi besluttede at omdøbe formatet tidligere på året), omhandlede en meget omtalt sag fra Ry i Østjylland, hvor fire drenge overfaldt en afghansk dreng med en benzinbombe. Kommentaren omhandlede den efterfølgende mediedækning og udlændinge- og integrationsministers Inger Støjbergs (V) ageren i sagen.

Paula Larrains kommentar blev årets suverænt mest læste og blev læst af mere end dobbelt så mange som nummer 2 på listen, en kommentar fra Enhedslistens Maria Reumert Gjerding, der 17. september skrev en kommentar om den foruroligende massedød blandt bier.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Paula Larrain har hele tre klummer i top 10, hvilket gør hende til Altingets mest populære kommentator i 2017. Tillykke til hende! 

Her er årets 10 mest læste klummer/kommentarer på Altinget i 2017.

1. Paula Larrain: Nå, det var bare fire danske drenge?

2. Maria R. Gjerding: En af vores legendariske dyrearter er uddød

3. Paula Larrain: Jeg vil sige Dem tak, Henri

4. Søren J. Damm: Mads Holgers store hemmelighed

5. Trads: Én mand står bag vores værste ulykker – Fogh!

6. Paula Larrain: En lort i et lagkageland

7. Lars Tvede: Låser du din dør? Racist!

8. Jarl Cordua: Diskvalificerede Støjberg lige sig selv som ny V-formand?

9. Bertel Haarder: Til kamp mod akademikersnobberiet

10. Lars Tvede: DR genudsender bevidst Cortzens løgne om Schweiz

Årets helt store debatemne på de sociale medier var #MeToo-kampagnen, som stadig raser. Der var ingen af Altingets kommentarer om emnet, der nåede ind i top 10, dog bør nævnes Jens Chr. Grøndahls klumme: Come on, Barbie, vær dig selv, der endte lige uden for rækkerne.

Produktive mænd
Årets mest produktive klummeskribent var politisk kommentator Jarl Cordua, der i løbet af 2017 nåede at skrive hele 52 kommentarer og analyser til Altinget. Tæt forfulgt af David Trads, der nåede at forfatte 50 af slagsen. Både David Trads og Jarl Cordua har en fast ugentlig kommentar, henholdvis tirsdage og onsdage.

På en ærefuld tredjeplads finder vi tidligere journalist og Herman Melville-oversætter Flemming Chr. Nielsen, der nåede at skrive 35 kommentarer i løbet af året.

Så mændene var mest flittige, men læserne var mest vilde med Maria R. Gjerding og særligt Paula Larrain!

For vores læsere håber vi på endnu bedre, skarpere, læsværdige og aktuelle kommentarer i 2018.

På gensyn næste år og godt nytår fra Altinget.

Forrige artikel Julekalender: Carl Holst kryber i skjul mellem jul og nytår Julekalender: Carl Holst kryber i skjul mellem jul og nytår Næste artikel Ny rapport: Hackerangreb er største trussel mod Danmark – men vi venter stadig på en strategi Ny rapport: Hackerangreb er største trussel mod Danmark – men vi venter stadig på en strategi