Torsdag på Folkemødet: Britisk soft power og politisk ukorrekte jokes

OM OS: Der står britisk soft power, debat om madspil og politisk ukorrekte jokes på programmet, når Altingets samarbejdspartnere inviterer indenfor på Grønbechs Hotel i Allinge.

Det er torsdag på solskinsøen, du sidder med udsigt over Østersøen og overvejer, hvilken havn din Folkemøde-kutter skal stævne ud mod.

Her er gode råd dyre, men på Altinget har vi – sammen med vores samarbejdspartnere – forsøgt at gøre det en smule lettere for dig. Vi har nemlig samlet, hvad vi synes er nogle af de mest interessante folkemødearrangementer på Grønbechs Hotel i hjertet af Allinge.

Storbritanniens bløde magt
Først sætter vi sejl mod vest og begiver os som vores forfædre mod Storbritannien. Vi skal dog ikke tale om vikingernes hårdhændede metoder. Tværtimod. Vi skal tale om briternes bløde magt.

Fænomener som Harry Potter, Premier League og Oasis har nemlig været med til at indbringe Storbritannien en andenplads på sidste års Soft Power Index

Tag med til high tea og paneldebat, når blandt andre den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder, DR-korrespondent Kim Bildsøe Lassen og Danmarks tech-ambassadør i Silicon Valley, Casper Klynge, diskuterer, hvad der driver den stærke, britiske soft power, og hvad britere og danskere kan lære af hinanden.

Debatten foregår kl. 15.00-16.00 i Haveteatret på Grønbechs Hotel og er arrangeret af Den Britiske Ambassade i samarbejde med Altinget.

Stop madspild
Vi vender kutteren hjem mod Dannevang, men sørger for ikke at smide proviant over bord tilbage over Nordsøen. Hvert år smider vi nemlig 700.000 ton mad ud i Danmark, og netop det problem debatteres på sejlrutens næste stop.

Med livsstilsekspert Anne Glad som ordstyrende galionsfigur vil et debatpanel diskutere, hvilken indflydelse ngo'er, politikere, producenter og købmænd har på det store spild.

Anne Glad er ordstyrer i debatten om madspild. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix.

Panelet består af MF'er Lea Wermelin (S), direktør i De Samvirkende Købmænd, John Wagner, og Selina Juul, der er stifter af Stop Spild Af Mad og årets dansker 2014.

Arrangementet lægger fra kaj kl. 13.30-14-20 på Haveteatret på Grønbechs Hotel og er arrangeret af De Samvirkende Købmænd og Stop Spild af Mad.

Snobberi fra overklassen
Sidste stop på dagens maritime udflugt ender nord for København hos overklassesnobberne Fritz og Poul.

De to komikere fra Rytteriet har ladet deres yacht med pastelfarvede outfits og politisk ukorrekte jokes og vil kaste et skævt blik på Folketmødet og alle dets kendte og vigtige personager.

Fritz og Poul på Folkemødet tilbage i 2015. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

Rasmus Botoft og Martin Buch, der udgør komikerduoen, starter arrangementet med en god gammeldags jokebattle.

Dagens humoristiske indslag er arrangeret af TV 2 Regionerne i samarbejde med Altinget og foregår på Folkescenen på Grønbechs Hotel mellem 13.15 til 13.30.

 

Se det samlede Folkemøde-program her.

Se hele torsdagens program på Grønbechs Hotel herunder: 

Forrige artikel Regeringen får mandat til at sige nej til EU's barselsdirektiv Regeringen får mandat til at sige nej til EU's barselsdirektiv Næste artikel EU hæver målet for vedvarende energi EU hæver målet for vedvarende energi